Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

קטגוריית בשרים
קטגוריית פסח
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מצרכים…
2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
כוס שמן (210 גרם)
2 בצלים בינוניים
2 כוסות יין אדום מתוק (480 מ"ל)
ליטר מים
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
2 כפיות מחוקות מלח
כפית מחוקה קינמון
כוס סילאן (285 גרם)
כוס משמש מיובש (200 גרם)
כוס שזיפים מיובשים מגולענים (200 גרם)
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים ללא קליפה (98 גרם)
אופן ההכנה…
שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר במשך כמה דקות מכל הצדדים
מוסיפים לסיר את הבצלים לאחר שקילפנו וחתכנו אותם לרצועות ומטגנים אותם ביחד עם הבשר עוד כמה דקות
מוסיפים את היין – המים – התבלינים והסילאן ומביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח שעתיים לפחות – אם הנוזלים התאדו והנתח עדיין לא התרכך מוסיפים לסיר מים רותחים לפי הצורך)
מצננים את נתח הבשר ומוציאים אותו מהסיר ומניחים אותו מכוסה לצינון מלא על קרש חיתוך (אפשרי במקרר)
פורסים את הבשר לפרוסות בעובי הרצוי לכם
(צריך שישארו בסיר כ2 כוסות מהרוטב – אם נשארו יותר נוזלים מוציאים אותם לקופסא והם יהיו מצוינים להעשרת תבשיל אחר)
מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר 2 כוסות מציר הבשר ומעל מניחים את הבשר הפרוס והפירות היבשים ומבשלים אותם יחד על להבה נמוכה כ30 דקות וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים אותו מעל גבי הבשר
ניתן לתקן תיבול לפי טעמכם
מפזרים מעל הבשר את אגוזי הלוז ואפשר להתחיל לחגוג
בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

צלי בקר חגיגה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים