Share with:


פרווה

אופן הכנה

עוגת גזר רכה ומפנקת קלה, טעימה ועם מרכיבים פשוטים וזמינים
מצרכים
(נמדד בכוס אוניברסלית = 240 מ"ל)כוס חד פעמי שתיה חמה
אז👇🏻
2 כוסות (240 מ"ל) קמח מנופה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית קינמון (או לפי הטעם)
4 ביצים בטמפרטורת החדר
½ כוס שמן קנולה
¾ כוס סוכר
3 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
½ כוס אגוזי מלך קצוצים (או כתושים) – לא חובה. מוסיף
⅓ כוס שוקולד צ'יפס מריר (אפשר גם בלי)טעים

הכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות חום עליון תחתון
בקערה טורפים היטב את הביצים, הסוכר החום והשמן עד תערובת חלקה.ותפוחה
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון – מערבבים עד שהתערובת אחידה.
מקפלים פנימה את הגזר, האגוזים והשוקולד צ'יפס.
יוצקים לתבנית משומנת היטב ./מרופדת בדף אפיה
תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מאו תבנית אינגליש קייק סטנדרטיות בגודל 10×25 ס"מ
אופים כ־35–40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.שימו לב לזמניי האפיה בתנור שלכם.
מצננים היטב לפני ציפוי או הגשה.ניתן לפדר באבקת סוכר.או לצפות את העוגה בגנאש שוקולד.אני ציפתי קלות את העוגה.
ציפוי (לא חובה):

גנאש שוקולד קליל
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה (או ריץ' לפרווה)
הכנה: ממיסים יחד במיקרוגל (בפולסים קצרים) או על בן־מארי, מערבבים עד חלק. יוצקים על העוגה המצוננת ומפזרים מעט אגוזים לקישוט❤️