Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
תבנית סיליקון גודל 32/22 סנטימטר

מצרכים לשוקולד ליצירת התבליט העליון…
300 גרם שוקולד חלב או מריר
300 גרם חלב מרוכז
סוכר וניל
200 גרם ביסקויטים טחונים
50 גרם קוקוס

אופן ההכנה…
בבן מרי ממיסים את השוקולד יחד עם החלב המרוכז והווניל עד לאיחוד
מוסיפים את הביסקויטים והקוקוס ומאחדים מסה
ממלאים את התבליט שבתבנית הסיליקון ומניחים את התבנית במקרר
(מה שנשאר מהמסה מעולה לכדורי אנרגיה חחח)

מצרכים להכנת הקדאיף…
150 גרם שערות קדאיף
70 גרם חמאה מומסת
סוכר וניל
50 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

מצרכים למלית גבינה…
5 גרם ג'לטין (כפית מחוקה)
30 מ"ל מים (1/8 כוס)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
סוכר וניל
150 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינה לבנה
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס דבש
מדליקים תנור לחום של 150 מעלות

אופן הכנת הקדאיף…
שוברים את הקדאיף לחתיכות קטנות ומערבבים אותו היטב עם החמאה
מוסיפים לו את שאר המצרכים ומערבבים היטב
מניחים אותו מעל נייר אפיה
ואופים כ30 דקות עד להזהבה ומניחים אותו בצד

אופן הכנת מלית הגבינה…
מערבבים בכוס את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל1/2 שעה
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכרים לקצפת יציבה (לא מאוד)
מנמיכים את מהירות ההקצפה למינימום
ומוסיפים לקצף בהדרגה את הגבינות את הטחינה והדבש וממשיכים לערבב על לקבלת תערובת אחידה
ממיסים את מסת הג’לטין במיקרוגל כ10 שניות עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים מוסיפים אל הכוס עם הג’לטין 2 כפות ממסת מהגבינה ומערבבים (המטרה היא לצנן את מסת הג'לטין שלא תהפך למסה צמיגית בתוך הגבינה)
מוסיפים את מסת הג’לטין אל תערובת הגבינה ומערבבים
יוצקים את המלית על גבי תבליט השוקולד שבתבנית הסיליקון ומשטחים את המסה
מפזרים מעל את הקדאיף ומשטחים אותו
מקפיאים את העוגה לילה לפני שמחלצים אותה מהתבנית
כשמוציאים את העוגה מהמקפיא מניחים מעליה מגש שטוח (על הקדאיף) והופכים את התבנית
מחלצים בעדינות את תבנית הסיליקון מהעוגה ונהנים בכייף

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

עוגת גבינה קרה עם תחרת שוקולד וקדאיף_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים