Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית… מידות אוניברסליות
העוגה מורכבת משכבת בסיס שוקולד ושקדים ומעליה טריקולד חלומי…
מצרכים לעוגת בסיס…
450 גרם ביסקויטים גרוסים דק (לא אבקה)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
9 ביצים גודל לארג'
1.5 כוסות שוקולית
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות שקדים גרוסים

אופן ההכנה…
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים יוצקים את המסה לרינג גודל 24/24 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף (מונח על גבי משטח אפיה)
אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כשעה או עד התיצבות
מצננים לפני שמחלצים את העוגה מהרינג ומקפיאים אותה עד לסיום התהליך

מכינים את הטריקולד
אורך המספרים הוא 15 סנטימטר
מ
צרכים לשכבה ראשונה קרמו שוקולד…
3 גרם ג'לטין
15 גרם מיים
30 גרם סוכר
3 חלמונים (מביצים גודל לארג')
150 גרם שמנת מתוקה (38%)
150 גרם חלב
150 גרם שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה…
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד 1/2 שעה
מערבבים במטרפה ידנית את הסוכר עם
החלמונים ומניחים בצד
מרתיחים את השמנת יחד עם החלב
יוצקים אותם בהדרגה לכלי עם החלמונים ומערבבים כל הזמן
מחזירים את המסה לסיר שהרתחנו בו את השמנת והחלב ומביאים את המסה להסמכה קלה תוך ערבוב תמידי
מוסיפים לסיר את מסת הג'לטין ומערבבים
מוסיפים את השוקולד ומאחדים מסה
מבלדרים ויוצקים את הקרמו לתבניות המספרים (צריך לצקת גובה של 1/3 גובה) ומקפאים שעתיים לפני שיוצקים מעל את השכבה השניה

מצרכים לשכבה שניה קרמו פיסטוק…
5 גרם ג'לטין
25 גרם מיים
40 גרם חלב
190 גרם שמנת מתוקה (38%)
180 גרם שוקולד לבן
50 גרם מחית פיסטוק
צבע מאכל ירוק לפי הצורך

אופן ההכנה…
מערבבים את הגלטין עם המים ומניחים בצד 1/2 שעה
מרתיחים את החלב עם השמנת
ומוסיפים לסיר את השוקולד ואת מחית
הפיסטוק ומערבבים עד לאיחוד
מוסיפים את מסת הג'לטין ומבלדרים
יוצקים את קרמו הפיסטוק מעל קרמו השוקולד ומקפיאים שעתיים (1/3 מגובה התבנית)

מצרכים לשכבה שלישית קרמו גבינה ובלונדי…
7 גרם ג'לטין
35 גרם מים
350 גרם גבינה לבנה(מניחים 500 גרם גבינה לסינון של מספר שעות)
20 גרם סוכר
40 גרם שמנת מתוקה (38%)
100 גרם שוקולד לבן בלונדי
2 חלמונים (מביצים גודל לארג')
180 גרם שמנת מתוקה (38%)
צבע דיז'ון לפי הטעם

אופן ההכנה…
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד 1/2 שעה
מערבבים את הגבינה עם הסוכר
מחממים בסיר קטן את השמנת (40 גרם) יחד עם השוקולד והחלמונים על להבה נמוכה וכל הזמן מערבבים עד להסמכה קלה
מוסיפים לסיר את מסת הג'לטין ומערבבים ומכבים את הכיריים
מחכים שהמסה תהיה פושרת ואז מוסיפים לסיר את הגבינה ומערבבים
מקציפים את השמנת לקצף רך ומוסיפים אותה למסה ומערבבים
יוצקים את קרמו הגבינה לתבניות המספרים עד לקצה ומקפיאים לילה לפני חילוץ
(מהקרמו נשאר מהמסה ואפשר להשתמש בזה לקינוחים קטנים)
לאחר שמחלצים את הטריקולד מורחים בתחתית המספרים מעט שוקולד ומניחים אותם על גבי העוגה מקשטים את העוגה לפי טעמכם

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגה "עשר" תרתי משמע…העוגה מורכבת משכבת בסיס שוקולד ושקדים ומעליה טריקולד חלומי_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים