Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים הדרשים
6 תפוחים מקולפים וחתוכים ל
90 גרם חמאה

מצרכים לקרמל:
180 גרם סוכר
100 גרם חמאה

מצרכים לבצק:
260 גרם קמח
60 גרם אבקת שקדים
3 גרם אבקת אפייה
300 גרם חמאה
120 גרם סוכר
3 גרם סוכר וניל
3 גרם מלח
3 חלמונים

1) מנפים את הקמח אבקת שקדים ואבקת אפייה ושמים בצד

2) מרסקים את החמאה בעזרת כף וממשיכים עם מיקסר ידני עד לקבלת מרקם קרמי

3)מוסיפים את הסוכר סוכר וניל ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

4) מוסיפים חלמונים אחד אחד ושוב מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה

5) מוסיפים את התערובת של הקמח ואבקת שקדים ומוסיפים בפעמיים ומערבלים ללא מיקסר עד לקבלת בצק רך חלק דביק וזה בסדר

6) מניחים את הבצק על נייר אפייה מניחים עוד דף נייר מעל ומרדדים ל ס"מ 1 ומעבירים למקרר לשעה

7) במחבת ממיסים
90 גרם חמאה מוסיפים את התפוחים ומטגנים מצד לצד תוך כדי ערבוב כ 5 דקות
מכסים לעוד 5 דקות מכבים את הגז ושמים בצד

8)אופן הכנת הקרמל:
שופכים לסיר את הסוכר אבל ממש בהדרגה כל פעם קצת עד שהסוכר נמס ועד קבלת קרמל נוזלי ולא לערבב רק לנער את הסיר , מכבים ומוסיפים 100 גרם חמאה ומערבבים עד לקבלת קרמל אחיד לחלק

9)שופכים אותו על תבנית בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות

10) מסדרים את התפוחים במעגל צפוף צפוף עד שממש לא יהיה מקום לגפרור ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים כ 20 דקות

11) מוציאים את הבצק מהמקרר ,קורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ ומניחים את הבצק מעל התפוחים ואופים ב 170 מעלות כ 30 עד 35 דקות
מקררים מסירים את הנייר אפייה שבדפנות מניחים את צלחת הגשה מעל התבנית הופכים אותה ומחלצים
Yamy
כמה טעים😋😋😋

צורת הגשה :
גלידה🧁 וקצפת🍦 אבל לא חייב טעים גם ככה
בהצלחה👌👌👌

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת טארט טאטן_מתכון של זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים