Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים לקרם בלונדי וגבינה…
7 גרם גלטין
35 גרם מיים
375 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
מסוננת מספר שעות
1/4 כוס סוכר
תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
125 גרם שוקולד לבן בלונדי או שוקולד לבן
75 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנת הקרם…
בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד לחצי שעה… להמיס את השוקולד הלבן עם 75 מ"ל שמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ולערבב היטב…שמים את הג'לטין במיקרו כ10 שניות עד המסה ומערבבים אותו עם השוקולד המומס… בקערה נפרדת מערבבים גבינה סוכר סוכר וניל ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי השוואת טמרטורה את השוקולד המומס עם השמנת אל קערת הגבינות… במיקסר להקציף את ה250 מ"ל שמנת לקצפת במרקם יוגורט…לקפל את עיסת הגבינה והשוקולד לקצפת המוקצפת…יוצקים לתבניות ומקפיאים ובנתיים מכינים את הטוויל שומשום

טוויל שומשום

מצרכים…
55 גרם דבש
55 גרם שמנת מתוקה
50 גרם חמאה או מחמאה
160 גרם סוכר
180 גרם שומשום רגיל
20 גרם שומשום שחור
90 גרם קמח

אופן ההכנה…
בקערה שמים את הדבש השמנת המתוקה והחמאה
ממיסים למסה אחידה בפולסים במיקרו… מוסיפים את הסוכר השומשום והקמח ומאחדים מסה
משמנים את תבניות הסיליקון בספרי…ושמים בתבניות מידה של חצי כף בכל שקע ומשטחים מעט את המסה
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות בין 15 ל 180 דקות תלוי בכמות המסה ובתנור
מצננים היטב או מקפיאים לפני חילוץ

מניחים מעל לכל טוויל את המוס עם ממרח כלשהו מקשר ומקשטים

בהצלחה😋

מוס גבינה שוקולד על מצע טוויל שומשום_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

380 מתכונים