מבשלים חמאה רגילה קטנה על אש קטנה מאוד עם מעט מלח גס כ5-6 גרגירים כעשרים דקות תוך כדי ערבוב עד שמתקבל צבע חום/אדום ומורידים מהגז על מטלית להפסיק את הבישול . ( זאת סמנה בסיסית ) לסמנה מוסיפים חצי מרגרינה של בלובנד וחצי כוס שמן רגיל מערבבים ומניחים בצד.
לבצק: קילו קמח מנופה , 2 כפות שמרים כף מלח ו 4 כפות סוכר מי שרוצה מתוק בהחלט יכולה להוסיף כחצי כוס סוכר מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה מיים פושרים כ 3 כוסות עד לקבלת בצק גמיש ודביק יוצקים ליד שמן ומעבדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים כ 9 עיגולים ,
משמנים את משטח העבודה ופותחים כל עיגול ביד מורחים בתערובת הסמנה המרגרינה והשמן מקפלים מורחים שוב ומגלגלים לשושן ומניחים בסיר ומחכים שזה יתפיח עד לגובה הסיר ואופים בחום של 160 כחצי שעה ואז מסירים את המכסה
ממשיכים לאפות עד השחמה כרבע שעה ואז אוכלים או מקפיאים בעודה חמה
וכשרוצים לאכול מחממים שעה בעודה קפואה
בתיאבון ❤️ הערה- אפשר למרוח במחמאה או מרגרינה במקום סמנה
מתכון של Yael Natan