Share with:


חלבי

אופן הכנה

תעקבו אחר ההוראות ותהנו מחיתוכיות מושלמות .

מצרכים לתבנית 30/40 (או תבנית התנור בגודל זהה)
3 כוסות קמח
200 גר חמאה רכה
2 חלמונים
3 כפות סוכר
1.5 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס חלב

למלית
1.5 כוסות סוכר (אפשר גם פחות)
1 ק"ג גבינה לבנה
2 סוכר וניל
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
3 ביצים טרופות
1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
ללוש את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. אם צריך, להוסיף מעט חלב.
לחלק את הבצק ל 2 חלקים. לרדד חלק אחד על נייר אפיה ולהניח בתוך התבנית. (עם נייר האפיה)
לערבב היטב בעזרת מטרפה את מצרכי המלית ולמזוג על הבצק המרודד.
לרדד את החצי השני של הבצק ולהניח מעל המלית בעדינות. יש לשים לב שהבצק יכסה את כל המלית.
אופים בתנור מחומם מראש בחום 160 מעלות כ 20 דקות. מוציאים ומכסים בנייר אלומיניום ומחזירים לאפיה.
לאחר כ1/2 שעה מסירים את הכיסוי ובודקים אם הבצק הזהיב. אם לא ממשיכים באפיה עוד כמה דקות ללא כיסוי.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין ללא כיסוי. מכסים שוב ומכניסים לקירור למשך הלילה .
למחרת מוציאים את העוגה מהתבנית בעזרת נייר האפיה.
מיישרים את העוגה בעזרת סכין שף חדה לא משוננת וחותוכים לריבועים או מלבנים. בוזקים אבקת סוכר…

חיתוכיות גבינה מעלפות
רחל עינבספר המתכונים של
מתכון של

רחל עינב

120 מתכונים