Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות 4 גלילות
משתמשים ב4 תבניות מאורכות או אובליות חד פעמיות משומנות היטב

מצרכים לבצק…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל לארג'
מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
1 ועוד 1/3 כוסות חלב (320 גרם)
קורט מלח

מצרכים למלית…
2 גביעים ריקוטה קלאסית (500 גרם)
2 אריזות גבינת טוב טעם (500 גרם)
2 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
קופסא של אינסטנט פודינג פיסטוק (80 גרם או אינסטנט פודינג וניל)
צבע מאכל ג'יל ירוק זית (אופציונלי)
1 ועוד 1/3 כוסות פיצפוצי שוקולד צ'יפס מריר

מצרכים לקראמבל…
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם קמח
50 גרם קוואקר אינסטנט
מצרכים לציפוי…
ביצה טרופה

אופן הכנת הבצק…
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים ולשים על מהירות נמוכה במשך 10 דקות עד לקבלת בצק נעים ואלסטי
עוטפים את הבצק במעט שמן מכסים היטב את הקערה ומניחים אותה לילה במקרר

אופן הכנת המלית…
מערבבים את כל חומרי המלית מלבד פיצפוצי השוקולד ומניחים במקרר
אופן הכנת הקראמבל…
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים עד למראה פירורי
מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים
מוציאים את המלית מהמקרר ומחלקים אותה ל4 חלקים שווים
מחלקים את הקראמבל ל4 חלקים שווים
מרדדים כל חלק של בצק על גבי משטח משומן מעט למלבן גדול בגודל 28/36
בעזרת מרית סיליקון מורחים 1/4 ממלית הגבינה על הבצק
מפזרים מעל מלית הגבינה 1/3 כוס פיצפוצי שוקולד (לכל גלילה) ומגלגלים לגלילה ארוכה
מעבירים את הגלילות לתבניות להתפחה של שעה לפחות
מברישים את הגלילות בביצה טרופה
ומפזרים מעליהן את הקראמבל
מדליקים תנור לחום של 160 מעלות ומכניסים אותן לתנור לאפיה של כשעה או עד שהן מוזהבות
מצננים את הגלילות מפזרים מעל אבקת סוכר ומתארגים לקפה

בהצלחה😋
אהבתם?
אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

גלילות שמרים במלית גבינות עם שוקולד וקראמבל_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים