Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות 18 יחידות

מצרכים…
1/2 צנצנת של חציל קלוי על האש
(325 גרם)
קילו בשר עוף טחון
2 כפות טחינה גולמית
1/2 חבילת פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית שום גבישי
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה פפריקה מתוקה

אופן ההכנה…
יום קודם שמים את החציל במסננת שיגיר נוזלים
למחרת מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים 30 דקות לספיחת טעמים
מחממים מחבת טפלון שקעים (עובדים עם 2 מחבתות במקביל/ בהעדר מחבת כזאת יוצרים קציצות יפות ושטוחות ומטגנים אותן במחבת רגילה)
משמנים כל שקע עם כפית שמן
מנמיכים את הלהבה למינימום ושמים בכל שקע מידה שווה מהמסה ומשטחים לקציצה בגודל של השקע (אני שמתי מידה של 1/3 כוס מחוקה לכל קציצה)
מטגנים את הקציצות עד הזהבה מ2 הצדדים
בכל סבב מוסיפים לשקעים של המחבת כפית שמן
לאניני הטעם ניתן לצקת על כל קציצה מתבל רוטב טחינה סילאן לימון והחגיגה בעיצומה

מצרכים למתבל…
1/3 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מיים
5 כפות סילאן
5 כפות מיץ לימון
חופן פטרוזליה

אופן ההכנה…
טוחנים עם מוט בלנדר או במעבד מזון את כל המצרכים למסה אחידה ומזלפים מעט על כל קציצה

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

קציצות עוף עם חציל קלוי וטחינה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

359 מתכונים