בצק עוגיות שושנים
• 200 גרם חמאה קרה
• 2 1/2 כוסות 350 גרם קמח לבן
• 1שקית אבקת אפייה
• 3חלמונים L
• 1/2 כוס או 120 מ"ל חלב .
לקציפת וניל
• 3חלבונים L
• 3/4 כוס או 150 גרם סוכר
• 1חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל .
אופן הכנה
• מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
• מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
• מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר…). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
• מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
• מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
• פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר – מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
• מצננים ומגישים