Share with:


בשרי

אופן הכנה

1/2 ק"ג בשר הודו טחון(שוק מפורק) אפשר עם בקר/עוף
בצל מגורד
חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים
2 שיני שום כתושות
מלח,פלפל שחור
חצי כף ראס אל חנות.

אופן הכנת הקציצות.
1. לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה ליצור קציצות .
2. לטגן חצי דקה מכל צד רק לסגירה ולהניח בצד.

אופן הרכבת הסיר.
1. בסיר לטגן בצל קצוץ, להוסיף 4 שיני שום חתוכות ולאדות עוד כדקה.
2. להוסיף כף שטוחה כורכום, חצי כף פלפל שחור גרוס לערבב לחצי דקה להוסיף זעפרן שהושרה בכוס מים להוסיף אותו לסיר עם המים-למי שאין לא חובה אבל נותן צבע יפה.
3. להוסיף לסיר כוס וחצי אפונה קפואה, 2 גבעולי סלרי חתוכים עם העלים, כוס פולים, תחתיות ארטישוק חצויים,לתבל במלח,פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף להביא לרתיחה .
4. לסדר את הקציצות, לשפוך מהרוטב שבסיר על הקציצות ולבשל על להבה נמוכה עם מכסה כ-40 דקות מדי פעם לקחת מהרוטב ולשפוך על הקציצות. בהצלחה.
ושוב פעם כמו תמיד תודה לחברת ולקולגה שלי חופית אלמקייס על המתכון וצילום התמונות .

מתכוןמתכון

תבשיל קציצות עם אפונה פול וארטישוק_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

170 מתכונים