Share with:


בשרי

אופן הכנה

שחר שולמית
מידות אוניברסליות

מצרכים…
2 כוסות בורגול דק
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קמח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שמן קנולה
כפית מלח
ביצה מידה לארג'
מלית הבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
בצל קצוץ דק
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כוס צנוברים(קלויים מעט)
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח לפי הטעם
אופן ההכנה…
מכינים את המלית…במחבת מטגנים את הבצל ב-2 כפות השמן עד הזהבה קלה. מוסיפים את הבשר מאדים ומפוררים תוך כדי ערבוב… ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים
שום תבלינים ופטרוזיליה וממשיכים לערבב ולאדות עוד כ-5 דקות בסוף מוסיפים את הצנוברים
הכנת בצק הבורגול…
משרים את הבורגול במים כחצי שעה מעבירים למסננת וסוחטים מנוזלים מעבירים לקערה ומוסיפים סולת קמח ומערבבים…מוסיפים שמן תבלינים וביצה וממשיכים ללוש עד לקבלת עיסה אחידה…אם העיסה דביקה מידי…להוסיף קמח עד לשיפור העיסה… משהים כ-20 דקות.
לוקחים מעט מהבצק כל פעם מרטיבים את הידיים…
משטחים לעלה דק על כף היד ממלאים במלית הבשר בערך כף… סוגרים ומעצבים לקציצה לפי הטעם…
מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה

בתאבון 😋

קובה בורגול_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים