Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית

בצק פריך …
במגימיקס לשים 100 גרם אבקת סוכר…יחד עם 200 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות …300 גרם קמח…
ו50 גרם שקדים טחונים ומעט צבע מאכל ירוק…לעבד עד למראה פרורי… להוסיף ביצה עד לאיחוד ותו לא…לרדד בין 2 נירות אפיה לעובי של חצי סנטימטר…
להקפיא…לקרוץ צורה ולהניח על גבי סילפאן…להקפיא שוב לפני אפיה…לאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ15 דקות…לכסות את הבצק עם נייר אפיה מעל כדי להגן על הצבע של העוגיה…

פיצוחיות…
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם אגוזי קשיו טבעיים
100 גרם פיסטוקים טבעיים
100 גרם צנוברים טבעיים
50 גרם שומשום
50 גרם סוכר חום
2 חלבונים
אופן ההכנה…
בקערה בינונית מניחים את החלבונים והסוכר ובעזרת מזלג מקציפים מעט מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים בחלבון…שמים בתבניות ואופים בחום של 160 כ 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות…
מניחים על כל בסיס בצק פיצוחית
בתאבון 😋

פטיפור…בצק פריך ופיצוחיות_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים