שחר שולמית…מידות אוניברסליות
לדפן רינג 24 בשקף ולסגור אותו בנילון נצמד
שכבת שוקולד קפה
מצרכים…
400 גרם ביסקויטים
100 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה
כפית קפה נמס
אופן ההכנה…
ממיסים במיקרוגל את השמנת יחד עם השוקולד והקפה הנמס
עד איחוד…במגימיקס טוחנים את הביסקויטים ומוסיפים להם את מסת השוקולד ומערבבים
משטחים שכבה בתבנית ומקפיאים
שכבת פודינג סולת
מצרכים…
700 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
קורט מלח
100 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
160 גרם סולת
צבע מאכל ירוק נאון לפי דרישה
אופן ההכנה…
בסיר שמים חלב…חמאה…מלח…
צבע מאכל… סוכר ותמצית וניל עד לרתיחה…מוסיפים את הסולת ומערבבים כל הזמן עד הסמכה קלה (זה מסמיך בזמן ההצטננות) יוצקים את המסה על גבי שכבת השוקולד קפה… מפלסים ומקפיאים
שכבת קצפת ושמנת
מצרכים…
3 גרם גלטין
15 גרם מיים
500 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שמנת חמוצה
40 גרם אבקת סוכר
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב
צבע מאכל צהוב לפי צורך
אופן ההכנה…
מערבבים את המיים עם הג'לטין
ומניחים בצד לחצי שעה
מוזגים לקערת ההקצפה את השמנת המתוקה ומערבבים לתוכה את השמנת החמוצה (לא מקציפים רק מערבבים לאיחוד). מוסיפים את אבקת הסוכר…החלב ואינסטנט פודינג וניל…
מקציפים לקבלת קצפת במרקם יוגורט ועוצרים את פעולת המיקסר… ממיסים את מסת הגלטין במיקרוגל כ10 שניות עד למראה צלול ומוסיפים לה את צבע המאכל ומערבבים… מוסיפים את זה למסת השמנת תוך כדי השוואת טמפרטורה… יוצקים את מסה על גבי שכבת הפודינג סולת…
מפזרים מעל 200 גרם פיסטוקים קצוצים טבולים בסירופ סוכר לימוני ומסוננים
מקפיאים לפני חיתוך
בהצלחה 🌷