Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבני היקר ישראל
שחר שולמית..מידות אוניברסליות

שכבת בצק פריך ומעל בראוניז
אופים את 2 השכבות יחד כפי שיפורט בהמשך…

מצרכים לבצק הפריך..
240 גרם קמח
2 ביצים גודל L
65 גרם סוכר חום דמררה
75 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
קורט מלח
כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה…
בקערה שמים קמח…מלח ואת אבקת האפייה ומערבבים…
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים מספר דקות…
מוסיפים לבלילה את הביצים אחת כל פעם וממשיכים להקרים את המסה עוד מספר דקות…עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הרכיבים היבשים ומערבבים ידנית עד לאיחוד…משטחים את המסה ברינג ביד ובסבלנות…מניחים את התבנית במקרר
(רינג גודל 24 סנטימטר)

מצרכים לשכבת הבראוניז…
מדליקים תנור על 160 מעלות
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
5 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
140 גרם קמח (1 כוס)
24 גרם קקאו (3 כפות)
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה…
להמיס יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי להמסה מלאה ולצנן כעשר דקות
להקציף במטרפה ידנית סוכר וביצים כשלוש דקות לקבלת קצף סמיך ובהיר…
להוסיף למסת הביצים תמצית וניל…לערבב יחד את הקמח הקקאו והמלח ולהכניס אותם במטרפה לתערובת הביצים בעדינות…
להוסיף פנימה את תערובת השוקולד המומס עם החמאה ולקפל בעדינות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה…
לצקת את המסה על גבי הבסיס הפריך ולאפות כ- 45 דקות עד להתיצבות העוגה

להקפיא את העוגה לפני חילוץ

שכבה של בלונדיז 3 שוקולדים

מצרכים לעוגת הבלונדיז…
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
100 גרם סוכר חום בהיר דמררה
(חצי כוס)
1/2 כפית מלח
3 ביצים גודל L
26 גרם תמצית וניל או ליקר כלשהו (שתי כפות)
280 גרם קמח (שתי כוסות)
4.5 גרם אבקת אפייה(כפית וחצי)
80 גרם שוקולד מריר קצוץ (חצי כוס)
80 גרם שוקולד חלב קצוץ (חצי כוס)80 גרם שוקולד לבן קצוץ (חצי כוס)

אופן ההכנה…
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
שמים בקערת מיקסר את החמאה… הסוכרים והמלח ומעבדים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה (כ-3 דקות).
מוסיפים את תמצית הוניל והביצים בהדרגה ומעבדים עד לאיחוד מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות הקערה…
עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד (יש להיזהר מערבוב יתר)
מוסיפים את השוקולדים לתערובת ומערבבים באופן ידני
(המסה יוצאת סמיכה מאוד ולכן מורחים אותה עם פלטה)
מעבירים את התערובת לתבנית ומפלסים אותה… אופים כ 30 דקות …הבלונדיז מוכנה כאשר היא תפוחה ושחומה מעט בצדדים אך המרכז עדיין לא יציב לחלוטין.
מוציאים מהתנור ומצננים (הגובה שלה יורד כשהיא מצטננת)
מכינים ציפוי נוגט פרלינה ויוצקים אותו על גבי העוגה

ציפוי נוגט פרלינה…
4 גרם ג'לטין
20 גרם מיים
380 גרם ממרח נוגט פרלינה
190 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה…
מערבבים את הג'לטין עם המיים ומניחים בצד לרבע שעה… מערבבים את ממרח הנוגט פרלינה והשמנת בתוך קערה… מחממים אותם במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שהמסה אחידה ורכה…ממיסים במיקרו את מסת הג'לטין מספר שניות ומערבבים את זה עם מסת הנוגט פרלינה ויוצקים את זה על עוגת הבלונדיז…כשזה מצטנן מעט מניחים מעל את הקישוטים
מקפיאים את העוגה לפני חילוץ

שכבה של שקדים קפה ושוקולד

מצרכים לעוגת שקדים קפה…
3 ביצים גודל L
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה
כוס שמן
כוס קמח
כוס וחצי שקדים טחונים
כפית אבקת אפייה
כף קפה נמס

מצרכים לבלילת השוקולד…
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית

אופן ההכנה…
מחממים תנור ל-170 מעלות
בקערה מניחים ביצים…סוכר לבן… סוכר חום ושמן … טורפים היטב עם מטרפה עד איחוד החומרים…מוסיפים אל הקערה קמח…שקדים טחונים… אבקת אפייה וקפה נמס וטורפים היטב עד איחוד
מכינים את תערובת השוקולד…
מניחים בקערה שוקולד מריר ושמנת מתוקה…ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה…
אל תערובת השוקולד מוסיפים 3 כפות מבלילת העוגה ומערבבים היטב
משמנים רינג 24 סנטימטר ומוזגים לתוכו את המסה ומעל יוצקים את מסת השוקולד במרכז ומסביב לכל התבנית
בעזרת סכין מערבבים מעט את הבלילה בצורה מעגלית רק כדי ליצור מעין צורה משויישת.
מכניסים את העוגה לאפייה כ-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים
מקפיאים את העוגה לפני חילוץ

מניחים את עוגת השקדים קפה ושוקולד ראשונה…מעליה מניחים את עוגת הבראוניז (2שכבות) ומעל את עוגת הבלונדיז 3 שוקולדים עם הקישוטים מעליה

בהצלחה 🌷

מתכוןמתכון

עוגת יום הולדת_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים