Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

לחמניות או לא להיות…[רזות🙈]
שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים…
קילו קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר לבן
4 ביצים גודל L
4\3 כוס שמן קנולה
כוס וחצי חלב מעט חמים
כפית מלח דק

להברשה:
ביצה טרופה ושומשום

אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח ומוסיפים שמרים יבשים ומערבבים…
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר…ביצים… שמן ולבסוף את המלח…
מוסיפים את החלב במזיגה איטית …ומערבלים מספר דקות
עד שהבצק מוכן הוא מעט דביק…
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים אותו בנילון…שמים במקרר ליילה…
למחרת מוציאים את הבצק ונותנים לו שעה מנוחה בחוץ…מחלקים אותו לגודל המתאים אצלי כל לחמניה בגודל של כ30 גרם…[מידת שמינית כוס אוניברסלית]
בקערה קטנה שמים מעט שמן ועוטפים בו כל חתיכת בצק ומניחים אותם על גבי נילון משומן …ומכסים בנילון נוסף…
כשסימנו לחלק את כל הבצק לוקחים לפי הסדר את מה ששמנו קודם ראשון…מרדדים כל חתיכה למלבן בערך בגודל של 9 על 12 סנטימטר…חורצים חצי מהבצק בגלגלת היעודית ומגלגלים את הבצק לגלילה…מניחים את הלחמניה על גבי נייר אפיה וכך ממשיכים עד שממלאים את התבניות…
מחממים מראש תנור ל 180 מעלות מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ושומשום ואופים כ 18-20 דק׳
עד שהלחמניות זהובות למראה.
אם רוצים להדר…מיד כשמוציאים את הלחמניות מהתנור מורחים עליהן חמאה רכה וזוללים…

הערות למתכון:
לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים …

בתאבון…😀

לחמניות רזות🙈_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים