Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
36 יחידות

קרם שזיפים שוקולד וקוקוס…
מצרכים
1/4 כוס מחית שזיפים
60 גרם שמנת מתוקה או צימחית
1/4 כוס סוכר
75 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
25 גרם חמאה או מחמאה
2 כפות לימון
40 גרם קוקוס
אופן ההכנה…
בסיר קטן לשים את המחית השמנת והסוכר ומביאים לרתיחה… מכבים ומוסיפים למסה את השוקולד הלימון והחמאה… מאחדים מסה ומוסיפים את הקוקוס מערבבים היטב ומצננים מעט… יוצקים לכל טארטלט מידה של חצי כף מדידה כשליש הגובה של הטארטלט ומניחים להתיצבות במקרר… בנתיים מכינים את תערובת הפיצוחים

מצרכים לתערובת פיצוחים…
30 יחידות אגוזי מקדמיה קלויים
50 גרם מקלות שקדים קלויים
50 גרם זרעוני דלעת קלויים
50 גרם אגוזי פקאן קלויים
50 גרם זרעוני חמניה קלויים
50 גרם חמוציות
25 גרם שומשום

בסיר קטן לבשל
60 גרם חמאה
60 גרם סוכר
60 גרם דבש
60 גרם שמנת מתוקה
4 כפות מיץ לימון…
להביא לרתיחה ולבשל מספר דקות עד שהמסה מצטמצמת מעט…להוסיף את כל הפיצוחים ולבשל אותם בסירופ מספר דקות…לסנן את הסירופ ולמלא כף מדידה ממסת הפיצוחים בלי אגוז המקדמיה לתוך הטארטלט… את אגוז המקדמיה נניח מעל הפיצוחים ועליו נשעין את טבעת השומשום…

טבעות שומשום…
מצרכים
2 חלבונים מביצה גודל לארג'
50 גרם סוכר
25 גרם חמאה מומסת
30 גרם קמח
100 גרם שומשום
בקערה מערבבים במטרפה ידנית את החלבונים עד ליצירת בועות…מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נטמע במסה… מוסיפים חמאה וקמח ומערבבים… מוסיפים את השומשום ומערבבים
ממלאים את תבנית הסיליקון במידה של חצי כף מדידה… משטחים את המסה ואופים בחום של 150 מעלות עד להתיצבות
מניחים מעל כל טארטלט טבעת שומשום מונחת בצורה אלכסונית על גבי אגוז המקדמיה

פרחים לקישוט…
נניח שקית זילוף כשבתוכה יש 50 גרם פיצפוצי שוקולד לבן… כשזה נמס מוסיפים כפית שמן ומעט צבע מאכל שמתאים לשוקולד… גוזרים חור קטנטן בשקית הזילוף וממלאים את השקעים של הסיליקון בדוגמת פרחים מקפיאים כמה דקות… את הפרח מדביקים עם מי הדבש שנותרו מהפיצוחים
בתאבון 😋

טארטלטים במלית קרם שזיפים פיצוחים וטבעת שומשום_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים