Share with:


אופן הכנה

שחר שלומית…מידות אוניברסליות

(נכין תחילה את העוגה הזאת… נצנן ונקפיא אותה כדי להרים אותה בשלמותה ולהניח אותה על גבי שכבת הבראוניז)

עוגה בצק פריך ריבה ומקצפת קוקוס ואגוזים

שכבת פריך…
מצרכים
2+1/2 כוסות קמח (350 גרם)
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה מומסת או שמן
4 חלמונים

שכבת אמצע…
כוס ריבת תות

שכבה עליונה מקצפת קוקוס ואגוזים…
מצרכים
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
כוס קוקוס (100 גרם)
כוס אגוזי מלך טחונים (100 גרם)
קורט מלח

מחממים תנור ל 170 מעלות עוטפים ומשמנים רינג מרובע גודל 24 סנטימטר

אופן ההכנה…
בקערה מערבבים קמח אבקת אפייה וסוכר… מוסיפים חלמונים וחמאה מומסת או שמן ומערבבים ידנית לתערובת אחידה… בעזרת הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד בתבנית… מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה עד להזהבה קלה
בזמן שהבצק בתנור מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים עם הסוכר והמלח לקצף מבריק ויציב…מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים פנימה בתנועות קיפול את הקוקוס והאגוזים…
מוציאים את שכבת הבסיס מהתנור ומורחים עליה את הריבה… מעל מורחים בשכבה אחידה את קצף החלבונים
מכניסים לתנור ואופים כ 25-30 דקות עד שהמרנג מקבל גוון שחום בהיר מאוד
מצננים ומקפיאים את העוגה

שכבת בסיס בראוניז

מחממים תנור ל170 מעלות

מצרכים…
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן קנולה
כוס חלב
כוס סוכר
2 כפות קקאו
כוס קמח
קורט מלח
1/4 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה…
מחממים את התנור ל- 170 מעלות…
בקערה מניחים שמן ושוקולד ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות (תזהרו לא לשרוף את השוקולד)
כאשר השוקולד הגיע להמסה מלאה והתאחד עם השמן מוסיפים את החלב ומערבבים
מוסיפים את הסוכר והטחינה ומערבבים…
לאחר מכן מוסיפים את הקמח הקקאו והמלח וטורפים רק עד איחוד ולא מעבר
מוזגים את בלילת הבראוניז לרינג גודל 24 מרופד בנייר אפיה
ואופים כ25 דקות
מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מורחים עליה ריבת תות…מצננים אותה מעט ומניחים עליה את העוגה שהקפאנו… חותכים קצוות וזוללים

בהצלחה 🌷

מתכוןמתכון

חיתוכיות עוגת בצק פריך ריבה ומקצפת קוקוס ואגוזים+בראוניז_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים

מתכונים דומים




כרגע העמוד ריק.