שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מצרכים לבצק…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ
כף מלח
כוס שמן
2 כוסות מיים
מלית…
300 גרם גבינת פטה מגוררת
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
כוס בצל מטוגן
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
אופן הכנת הבצק…
מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה כ10 דקות על מהירות נמוכה… מניחים את הבצק בקערה מכוסה להכפלת הנפח
בינתיים מכינים את המלית… מערבבים בקערה את תערובת הגבינות ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח…
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים… על כל עיגול מניחים כף מהמלית בעזרת האצבע מורחים על עיגול הבצק מעט מים בשוליים ומקפלים לחצי… מהדקים היטב
מעבירים את הבורקיטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום ומשאירים לתפיחה נוספת של כחצי שעה. אופים בחום של 170 מעלות כ- 15 דקות עד הזהבה
בהצלחה 😋