Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

קילו קמח מנופה חובה!
ניתן ב- 2 גרסאות פרווה/ וחלבי
3 ביצים
3/4 כוס שמן
כוס חלב פושר/מים פושרים
200 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה
כף גרידת לימון
2 כפות פודיג וניל
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
כוס סוכר
6 תבניות אינגליש קייק משומנות בספריי שמן.

ראשית במקסר נערבל את החמאה/המחמאה שהיא רכה חתוכה לקוביות נוסיף את שאר החומרים מלבד הקמח. לאחר שכל התערובת אחידה נתחיל לשפוך את הקמח באיטיות תוך ערבוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק אם יש צורך להוסיף עוד מעט מים אפשר עוד רבע כוס. הבצק צריך להיות חלק ויפה. להתפיח שעה להוציא אוויר מהבצק על ידיי אגרופים חחחח ולהתפיח עוד חצי שעה. לחתוך את הבצק ל- 6 חלקים שווים לפתוח לצורת עלה לאורך ולמלא במגוון טעמים שארשום לכם בהמשך הדף. לאחר המילוי לגלגל להתפיח כשהרולדות ממולאות לעוד חצי שעה. בנתיים לערבב טוב בקערה 3 כפות דבש, 3 כפות מים וביצה 1. למרוח לפניי כניסתם לתנור. לפזר שקדים קצוצים ולאפות על חום של 170 מעלות עד להשחמה יפה. להוציא לכסות במגבת עד להתקררות.

מבחר למלית:
1. ממרח שוקולד נוטלה/שחר עם שערות חלווה ולפזר מעט קקאו מעל
2. ממרח שוקולד נוטלה/ שחר שבריי אגוזי מלך או פקאנים קצוצים ומעל לפזר מעט אבקת קקאו ולגלגל.
3. ממרח שוקולד נוטלה/שחר עם פיצפוצי שוקולד ומעט אבקת קקאו לגלגל ומעל להוסיף שבריי שקדים.
4. ממרח לוטוס ומעל לפזר קוקוס.
5. נוסטלגי- 200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה או 100 גר' שמן קוקוס לערבב במיקרו להמסה ולמרוח
6. ממרח קינמון: להמיס 100 גרם חמאה/מחמאה על הגז עם חצי כוס סוכר וכף קינמון לערבב עם אגוזי מלך שבורים 100 גר'.
7. ממרח קקאו נוסטלגי- 100 גר' מחמאה או חמאה 2 כפות קקאו חצי כוס סוכר וכפית קינמון לא חובה לערבב הכל על הגז להמסה.

רולדות שמרים קראנץ' במילוי מגוון
ספר המתכונים של
מתכון של

7866 מתכונים