Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
מתקבלות 30 קציצות קוטר 9 סנטימטר
אפשר כמובן להכין 1/2 כמות

מצרכים…
8 קופסאות טונה בשמן (160 גרם לפני סינון)
2 בצלים סגולים בינוניים (כ270 גרם)
8 כפות שמן
בטטה גדולה ( כ400 גרם)
4 גזרים בינוניים (כ350 גרם)
6 ביצים גודל לארג'
כף מחוקה שום כתוש
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה כורכום
2 כפיות מחוקות תבלין כוזברה
2 כפיות מחוקות פלפל שחור גרוס
2 כפיות מחוקות פפריקה אדומה מתוקה
2 כפיות מחוקות מלח
2 כוסות פירורי לחם
חבילת כוזברה קצוצה

אופן הכנת העיסה…
שמים את דג הטונה במסננת להגרת הנוזלים
מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק דק ומטגנים אותם עם השמן עד להזהבה
מקלפים את הבטטה והגזר ומבשלים אותם במיים עד לריכוך ומסננים אותם מהמים
מניחים אותם בקערה ומועכים אותם
מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן / את הטונה והתבלינים ומערבבים היטב
מניחים כשעה לספיחת טעמים
משמנים מחבת שקעים עם כפית שמן בכל שקע ומחממים אותה
לוקחים מהמסה מידה של 1/3 כוס מחוקה ומניחים את העיסה במחבת ומשטחים אותה עם מזלג לגודל של השקע
מטגנים את הקציצות עד הזהבה יפה ורק אחר כך הופכים אותן לטיגון של הצד השני (כי אחרת הן יקרעו) מוסיפים עוד כפית שמן לכל שקע ומטגנים עד הזהבה גם את הצד השני
מעבירים את הקציצות המוכנות לנייר מטבח עד שהן מתקררות
בהעדר מחבת שקעים מטגנים את הקציצות מ2 הצדדים במחבת רגילה עם שמן חם (לא רותח) בגובה 2 סנטימטר לפחות ומעבירים אותן לנייר מטבח

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

קציצות טונה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים