Share with:


בשרי

אופן הכנה

קטגוריית קציצות
קטגוריות בשרים
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
30 יחידות (תלוי בגודל שתבחרו)

ראשית מכינים את ריבת הבצל

מצרכים לריבת בצל…
5 בצלים בינוניים
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
כף חומץ בלסמי (15 מ"ל)
3 כפות סילאן (45 מ"ל)

אופן ההכנה…
מקלפים וחותכים את הבצל לפרוסות דקות
מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה
מוסיפים לבצל את החומץ הבלסמי והסילאן וממשיכים לטגן עד למרקם של ריבה
(צריך סבלנות כי התהליך ארוך אבל משתלם)
מטגנים על חום בינוני נמוך וכל הזמן מערבבים כדי למנוע חריכה של הבצל
מצננים את ריבת הבצל בתוך קערה גדולה
מצרכים לבשר הטחון…
4 בצלים גדולים
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
קילו בשר עגל טחון טרי (או בשר טחון אחר)
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
4 כפות סילאן (60 מ"ל)
2 כפות רוטב צי'לי מתוק (30 מ"ל)
כף רוטב סויה (15 מ"ל)
1/2 כוס צנוברים (70 גרם)
6 ביצים גודל לארג' (תוספת בסיום התהליך)

אופן ההכנה…
מקלפים וקוצצים דק את הבצלים
ומטגנים אותם עם השמן עד להזהבה ראשונית
מוסיפים לבצלים את הבשר הטחון והתבלינים (מלבד הצנוברים והביצים) ומטגנים אותם יחד על להבה בינונית נמוכה ומערבבים מידי פעם (הבשר והבצל מפרישים נוזלים)
כשהבשר התבשל והנוזלים הצטמצמו מוסיפים את הצנוברים
מטגנים אותם יחד עם הבשר עוד כמה דקות ומצננים אותם
מעבירים לקערה עם ריבת הבצל את הבשר הטחון ומערבבים היטב
מכינים חבילת איטריות בינוניות (400 גרם) לפי הוראות היצרן שוטפים ומסננים אותם מהמים
מוסיפים את האטריות לקערת הבשר הטחון ומערבבים היטב
מוסיפים למסה את הביצים ומערבבים
מניחים את הקערה למנוחה של כ1/2 שעה עד שהאטריות סופחות את הנוזלים
משמנים מחבתות שקעים בכפית שמן לכל שקע ומחממים את השמן
מניחים בכל שקע כמות של 1/3 כוס ומשטחים את המסה שתגיע לכל גודל השקעים במחבת
מטגנים את הקציצות על להבה נמוכה עד הזהבה מ2 הצדדים
(בכל סבב משמנים שוב את השקעים של המחבת בכפית שמן לכל שקע)
אם אין מחבת שקעים – משמנים כוסות נייר או אלומיניום שמיועדים לאפיה וממלאים אותם במסה
מניחים אותם בתבנית מכוסה ואופים שעה על 200 מעלות
או מניחים במחבת טפלון משומנת היטב תלוליות מעיסת הבשר
ומשטחים אותן מעט עם כף ומטגנים אותן עד הזהבה מ2 הצדדים

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

קציצות בשר עם ריבת בצל ואטריות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

388 מתכונים