Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית… מידות אוניברסליות

מצרכים…
כוס בורגול
4 בטטות קטנות (540 גרם)
1/4 כוס שמן (50 גרם)
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה כורכום
כוס מים רותחים (240 מ"ל)
כוס פירורי לחם (או קמח מצה)
4 ביצים גודל לארג'
חופן טרי של שמיר

אופן ההכנה…
משרים את הבורגול כ30 דקות במים שוטפים אותו ומסננים היטב
מקלפים וגוררים גס את הבטטה
מחממים מחבת טפלון גדולה עם השמן ומטגנים בה את הבטטה עם התבלינים עד לריכוך
מוסיפים את הבורגול לעוד מספר דקות של טיגון יחד עם הבטטה ואז מוסיפים את המיים הרותחים ומבשלים תוך כדי ערבוב בין לבין עד לספיחת כל המים בבורגול
כשהמסה הצטננה מוסיפים לה את פירורי הלחם / הביצים והשמיר ומערבבים היטב
מחממים מחבת טפלון שקעים ושמים בכל שקע כפית שמן וממלאים בכל שקע כמות של 1/4 כוס מהמסה ומשטחים אותה
מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה
מעבירים את הקציצות לנייר מטבח לספיחת השומנים

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

קציצות בטטה בורגול ושמיר_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים