Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים לבצק הבורגול…
2 כוסות בורגול דק
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קמח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שמן קנולה
כפית מלח
ביצה גודל לארג'

מצרכים למלית בשר…
400 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ דק
4 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כוס צנוברים(קלויים מעט)
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח

מתחילים בהכנת המלית כדי לתת לה זמן להצטנן
אופן הכנה המלית…
מטגנים במחבת את הבצל עם השמן עד הזהבה קלה
מוסיפים את הבשר ומאדים אותו ותוך כדי ערבוב מפוררים אותו ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו ואז מוסיפים לו את
התבלינים והפטרוזיליה וממשיכים לערבב ולאדות את הבשר עוד כ-5 דקות כשמסימים מוסיפים את הצנוברים ומצננים
אופן הכנת בצק הבורגול…
מכסים את הבורגול במיים ם ומשרים אותו כחצי שעה מעבירים למסננת להגרת הנוזלים מספר דקות בנוסף סוחטים את הבורגול מנוזלים
מעבירים את הבורגול לקערה ומוסיפים לו את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
(אם העיסה דביקה מידי מוסיפים מעט קמח…אני לא הוספתי )
מניחים את העיסה בצד מכוסה כ-20 דקות
(מניחים צלוחית עם מיים ולפני כל הכנת קובה מרטיבים מעט את הידיים)
לוקחים כמות אחידה בכל פעם מהעיסה
ומשטחים לעיגול על כף היד וממלאים בכף ממלית הבשר
סוגרים ומעצבים לקציצה עגולה או מאורכות לפי טעמכם
מטגנים בשמן חם ועמוק עד הזהבה

בהצלחה😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

קובה בורגול_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

359 מתכונים