Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

קטגוריית בשרים
קטגוריית פסח
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מצרכים…
½1 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
¾ כוס שמן (180 מ"ל)
5 בצלים בינוניים
קופסת שימורים של פטריות שמפניון חתוכות (400 גרם)
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
2 כפיות מחוקות מלח
ליטר מים (1.000 מ"ל)
2 כוסות יין אדום מתוק (480 מ"ל)
1/2 כוס סילאן (120 מ"ל)
800 גרם שעועית ירוקה
אופן ההכנה…
ראשית שוטפים את הבשר היטב וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר במשך כמה דקות מכל הצדדים
מוסיפים לסיר את הבצלים לאחר שקילפנו וחתכנו אותם לרצועות
מוסיפים לסיר ואת הפטריות לאחר ששטפנו וסיננו אותן מהנוזלים ומטגנים אותם ביחד עם הבשר עוד כמה דקות
מוסיפים לסיר את התבלינים – המים – היין והסילאן ומביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)
מוציאים בזהירות את הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה לצינון מוחלט על גבי קרש חיתוך ורק אז פורסים אותו לפרוסות בעובי הרצוי לכם
(צריך שישארו בסיר כ2 כוסות מהרוטב – אם נשארו יותר נוזלים מוציאים אותם לקופסא והם יהיו מצוינים להעשרת תבשיל אחר ואם במשך הבישול הנוזלים הצטמצמו וחסר מים – מוסיפים מים רותחים לפי הצורך)
מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר את השעועית הירוקה לאחר ששטפנו וסיננו אותה מנוזלים ומעליה מניחים את הבשר הפרוס ומבשלים אותם יחד עם הרוטב שנשאר בסיר
מבשלים את התבשיל על להבה נמוכה כ60 דקות וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים מעל גבי הבשר
(ניתן לתקן תיבול ולהוסיף מה שנראה לכם שישדרג לכם את התבשיל)
בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

צלי בקר עם פטריות , בצל ושעועית ירוקה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים