Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
המצרכים…
קילו קמח
2 כפות סוכר (24 גרם)
כף שמרים יבשים (10 גרם)
650 מ”ל מים
כף מלח (20 גרם)
רבע כוס שמן זית איכותי (55 גרם)
מצרכים למלית…
חציל קלוי ומעוך ומתובל לפי הטעם
גבינה צהובה
אופן הכנת הבצק…
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, סוכר וטורפים בעזרת מטרפה וממתינים כדקה
מוסיפים את הקמח ולשים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד
מוסיפים בהדרגה שמן זית ומלח ולשים כ- 8 דקות נוספות
הבצק צריך להיות גמיש חלק למגע ודביק…
מנתקים את הבצק מהקערה בעזרת שמן ויוצרים כדור…מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק לכדורים כל כדור במשקל 100 גרם… מניחים כל כדור במשטח משומן היטב ומכוסה בניילון
מילוי הבצק…
פותחים כל חלק של בצק בעזרת הידיים על גבי שקית ניילון לצורת פיתה קטנה… מניחים במרכזו כף מהחציל הקלוי וכף גבינה צהובה…מקפלים את הקצוות כלפי המרכז
ומשטחים למעין פיתה קטנה
כל פיתה שממלאים מניחים בצד על גבי ניילון משומן
כשמסיימים למלא את כל הפיתות
מחממים מחבת טפלון עם מעט מאוד לכל פיתה ומטגנים את הפיתות על חום נמוך עד הזהבה רצוי לעבוד במקביל עם 2 מחבתות
מניחים את הפיתות על גבי נייר סופג ומכסים אותם בניילון עד לסיום ההכנה
בהצלחה 🌷

פיתות במחבת ממולאות בחציל וגבינה צהובה_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

157 מתכונים