Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים לפריך שוקולד ושבולת שועל…
85 גרם שמן קוקוס נוזלי
140 גרם סוכר
ביצה גודל לארג'
50 גרם שיבולת שועל טחונה דק
25 גרם אבקת קקאו
1 גרם סודה לשתייה
1 גרם מלח
90 גרם שיבולת שועל דקה
110 גרם פצפוצי שוקולד מריר

אופן ההכנה…
שמים את שמן הקוקוס והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עם וו גיטרה כ-2 דקות
מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית כ-5 דקות…מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום
בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים היבשים ומוסיפים אותם אל המיקסר תוך כדי עירבול איטי רק עד לקבלת תערובת אחידה
מקפלים פנימה את פצפוצי השוקולד ומערבבים רק עד לאיחוד…
משמנים את תבניות הסיליקון לפני כל שימוש ועובדים בידיים רטובות…לשקול מידה אחידה כדי לדחוס אותה בתבנית הסיליקון (לעיגולים או אליפסה שקלתי 11 גרם לכל יחידה)
למלא את תבניות הסיליקון במסה ולשטח
ולאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ15 דקות
לצנן לפני חילוץ

מצרכים לטופי קרמל…
(נזלף בשקע העליון של הפיננסייר…ונחבר איתו את הבסיס לפיננסייר)
110 ג' סוכר
45 גרם חמאה
200 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח

מצרכים לפיננסייר שוקולד שקדים…
150 גרם חמאה
150 גרם חלבונים
120 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח
2 גרם אבקת אפיה
קורט מלח
מעט תמצית וניל
70 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

אופן הכנת הטופי קרמל…
בסיר בעל תחתית עבה מניחים סוכר ומקרמלים אותו…במקביל מרתיחים את השמנת המתוקה… כשמתקבל צבע ענברי לקרמל מוסיפים את השמנת החמה בזהירות ובהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת מערבבים היטב ומסירים מהכיריים… מוסיפים את החמאה וטוחנים בבלנדר מוט לקרמל אחיד…מצננים את הקרמל

אופן הכנת הפיננסייר…
מניחים את החמאה בסיר קטן וממיסים לקבלת חמאה חומה ואגוזית… מסננים אותה ומצננים…
מקציפים באופן ידני את החלבונים…מוסיפים להם את החמאה…מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ולבסוף את השוקולד המגורד ומערבבים יחד עד לאיחוד…מעבירים את המסה לשרות זילוף ויוצקים לתבניות משומנות את המסה כמעט עד סוף התבניות…(פחות 3 מילימטר ) מעבירים למקרר לפחות לשעה…אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ 15 דקות עד להזהבה…
מיד כשמוציאים את הפיננסייר מהתנור מניחים על התבנית שקית ניילון ומעל להניח מגש עם משהו כבד מעליו כדי לשטח את מה שתפח
מקפיאים את הפיננסייר לפני שמחלצים אותו מהתבנית…

מעבירים את טופי הקרמל לשקית זילוף גוזרים פתח יציאה קטן ומזלפים לתוך שקע הפיננסייר…
מזלפים גם קרמל במרכז כל עוגיה ומניחים מעליה את הפיננסייר…
מורחים מעט קרמל מדולל עם חלב מסביב לפיננסייר ומעטרים מסביב עם פניני שוקולד…
(מניחים מעל הפטיפור עיגול של מרציפן שוקולד …ומפזרים מעליו קוקוס מקורמל)

מצרכים למרציפן שוקולד…
85 גרם שקדים טחונים
50 גרם אבקת סוכר
כף קקאו
כף מיים
כף ליקר שוקולד

אופן ההכנה…
במגימיקס טוחנים את כל הרכיבים עד לאיחוד…דוחסים מהמרציפן לתבניות הסיליקון ומקפיאים לפני חילוץ

בהצלחה 🌷

פיננסייר שוקולד שקדים וטופי קרמל על פריך שוקולד ושבולת שועל…בעיטור מרציפן שוקולד_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

149 מתכונים