Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שלומית…מידות אוניברסליות

קרמו שוקולד קפה ועוגיות
מצרכים…
100 גרם חלב
150 גרם שמנת מתוקה
כפית קפה נמס מגורען
45 גרם חלמונים
2 גרם ג'לטין
10 גרם מיים
אופן ההכנה
20 גרם סוכר
175 גרם שוקולד מריר
75 גרם עוגיות טחונות
אופן ההכנה…
לאחד את הג'לטין עם המיים ולהניח בצד
להרתיח את החלב עם השמנת והקפה הנמס….
בקערה קטנה לערבב במטרפה את החלמונים עם הסוכר
לאחד בהדרגה את מסת החלבונים עם המסה שבסיר… להמשיך לבשל עד הסמכה קלה… להוסיף את מסת הג'לטין לסיר… להוריד את המסה מהאש ולהוסיף לה את השוקולד ולערבב עד לאיחוד…לבלדר לאיחוד סופי… להוסיף את העוגיות ולערבב… ולצקת לתבנית ולהקפיא ליילה

טוויל שומשום

מצרכים…
55 גרם דבש
55 גרם שמנת מתוקה
50 גרם חמאה או מחמאה
160 גרם סוכר
180 גרם שומשום רגיל
20 גרם שומשום שחור
90 גרם קמח

אופן ההכנה…
בקערה שמים את הדבש השמנת המתוקה והחמאה
ממיסים למסה אחידה בפולסים במיקרו… מוסיפים את הסוכר השומשום והקמח ומאחדים מסה
משמנים את תבניות הסיליקון בספרי…ושמים בכל שקע מידה אחידה מהמסה ומשטחים אותה מעט
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות בין 15 ל18 דקות תלוי בכמות המסה ובתנור
מצננים היטב או מקפיאים לפני חילוץ… אם הטוויל שומני מעט.. לספוג את זה בנייר מטבח

מניחים מעל לכל טוויל את הקרמו עם גנאש שמקשר ומקשטים

בהצלחה😋

פטיפור קרמו שוקולד על מצע טוויל שומשום_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים