Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מצרכים לבסיס הפריך והקישוט…
60 גרם אבקת סוכר
100 גרם קוביות חמאה או מחמאה קרה
150 גרם קמח
35 גרם אבקת שקדים
1/4 כפית צבע מאכל אדום
30 גרם ביצה (חצי ביצה גודל לארג')

אופן ההכנה…
במגימיקס לערבב היטב את כל החומרים מלבד הביצה עד לאיחוד…להוסיף את הביצה ולערבב עד לאיחוד המסה ולא יותר
נשטח חצי מהבצק בין 2 דפי גיטרה
לעובי של 4 מ"מ ונקפיא כ3 שעות…(אחר כך נקרוץ מזה צורות לבסיס הבון בון)
מהשארית של הבצק חלק נמלא את התבניות עבור הפרחים ונקפיא לפני אפיה…ומה שנשאר מהבצק נשטח ונאפה (אחרי שזה יתקרר נפורר את זה במגרדת דקה ונשתמש בזה לציפוי הרושר בכמות שמצוינת במתכון)
לאחר שהבצק שרידדנו קפא… נוציא אותו מהמקפיא ונקרוץ צורות בקורצן ונעביר את זה ישירות למשטח שעליו מונח משטח סילפאן עם מעט רווח בין אחד לשני.. נקפיא שוב לפני אפיה…נאפה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כרבע שעה את הבסיסים לבון בון…נאפה גם את הפרחים לקישוט כ10 דקות לבסוף נאפה את השאריות של הבצק

מצרכים לבון בון…
200 גרם ופלים
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/4 כוס גלידן גולמי
1/8 כוס פאייטה
1/8 כוס בראס אגוזים

יוצא כ 20 כדורים תלוי בגודל היחידה

אופן ההכנה…
במגימיקס לפורר את הופלים בפולסים עד למראה פירורי…
להוסיף לזה את שאר המצרכים ולערבב בפולסים רק עד לאיחוד
לכדרר ביד כדורים או לדחוס את המסה לתבניות היעודיות ולהקפיא לפני ציפוי
אפשר להכניס פנימה אגוז לוז קלוי או אגוז מקדמיה

מצרכים לציפוי…
200 גרם שוקולד
20 גרם חמאת קקאו
1/3 כוס בראס קרמבל

אופן ההכנה…
להמיס במיקרו בפולסים את השוקולד יחד עם חמאת הקקאו ונערבב בין לבין עד לאיחוד…נשפוך את השוקולד לכוס ונוסיף לה את הקרמבל.(טיפ…נניח את הכוס עם השוקולד בתוך כלי יותר גדול עם מיים רותחים כדי לשמור על שוקולד חם כל זמן הציפוי ) ננעץ בכל בון בון שיפוד עץ ונטבול את הבונבון בשוקולד נחזיק מספר שניות באויר שהשאריות של השוקולד יזלו ונניח את הבונבון על גבי הבסיס הפריך שאפינו…נשחרר את השיפוד מהבון בון ונקשט מיד בפרח
נמתין להתמצקות ונקפיא
(רצוי לאכול את זה ישר מהמקפיא הכי טעעעים)

בהצלחה 🌷

פטיפור בומבוני_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

149 מתכונים