Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

תבנית סיליקון קוטר 26 סנטימטר

מצרכים לקישוט תחרה צבעוני…
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
30 גרם ממרח רושר לבן(או ממרח חלבה)
200 גרם קוקוס

אופן ההכנה…
מניחים בקערה על בן מרי את השוקולד עם השמנת המתוקה וממרח הרושר וממיסים אותם עד לאיחוד
במעבד מזון טוחנים את הקוקוס כדקה ומוסיפים אותו לקערה ומערבבים היטב עד שהמסה חמימה מעט
מחלקים את מסת הקוקוס למספר חלקים וצובעים לפי טעמכם (אפשר להשאיר את המסה כפי שהיא או לצבוע אותה רק בגוון אחד)
ממלאים מעט מכל צבע ממסת הקוקוס בשקע התחרה של תבנית הסיליקון ומפלסים את המסה
מניחים את התבנית מכוסה במקרר
(ממה שנותר מהמסה ניתן להכין כדורים…להקפיא ולאכול בכיף)
מעל תחרת הקוקוס יוצקים מוס מסקרפונה

מצרכים למוס מסקרפונה…
5 גרם ג'לטין
25 גרם מיים
60 גרם חלב
60 גרם שמנת מתוקה
חלמון מביצה בגודל לארג'
40 גרם סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה…
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל30 דקות
בסיר קטן מרתיחים את החלב עם השמנת
בקערית קטנה מערבבים את החלמון עם הסוכר
וכשהמסה רותחת מורידים אותה מהכיריים ושופכים ממנה כל פעם כף אל קערית החלמונים ומערבבים כל הזמן כדי לחמם בהדרגה את החלמון (שלא תתקבל חביתה)
כשמסת החלמון התחממה בהדרגה
מאחדים אותה עם סיר החלב והשמנת ומחזירים את הסיר לכיריים ומערבבים כל הזמן עד שזה מגיע להסמכה קלה (או טמפרטורה של 85 מעלות)
מוסיפים לסיר את מסת הג'לטין ומערבבים
מוסיפים סיר את גבינת המסקרפונה ומערבבים היטב
(אפשר לבלדר את המסה)
כשהמסה הצטננה לטמפרטורה של 35 מעלות מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומאחדים אותה עם מסת המסקרפונה
יוצקים את המוס מעל תחרת הקוקוס ומקפיאים לילה
מעל המוס מניחים קראנץ שוקולד

מצרכים לקראנץ שוקולד
(ראשית מכינים קראמבל ואחר כך מוסיפים לו שוקולד וממרח ומערבבים)
100 גרם סוכר חום
200 גרם קוביות חמאה קרה
300 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים

אופן ההכנה…
מניחים במעבד מזון את כל המצרכים ומעבדים אותם עד למראה פירורי
מפזרים אותם מעל נייר אפיה ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה
תוספת לקראמבל…
כשהקראמבל נמצא בתנור שמים בקערת המיקסר עם וו לישה
200 גרם שוקולד לבן
150 גרם ממרח רושר( או ממרח אחר)
מיד בסיום האפיה של הקראמבל מעבירים אותו לקערת המיקסר ומערבבים אותו יחד עם השוקולד והממרח במהירות נמוכה עד לאיחוד המסה
מפזרים את הקראנץ מעל מוס המסקרפונה ומפלסים את המסה
מקפיאים כשעה לפני חילוץ העוגה מהתבנית

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגת תחרה עם מוס מסקרפונה וקראנץ שוקולד_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

357 מתכונים