Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית מידות אוניברסליות

שכבות… פריך תפוזים… פיננסייר שוקולד… מרנג קוקוס… פיננסייר פיסטוק

פריך תפוזים
מצרכים
175 גרם קמח
75 גרם סוכר
5 גרם אבקת אפיה
100 גרם שמן
60 גרם מיץ תפוזים
גרידת תפוז
צבע מאכל כתום לפי דרישה

אופן ההכנה
להדליק תנור על 160 מעלות
אם רוצים להשתמש בצבע מאכל… לשים אותו בתוך השמן ולערבב… את שאר המצרכים לשים בקערה ולהוסיף להם את השמן ולערבב עד איחוד
לשטח את המסה בתבנית ולאפות מכוסה בנייר אפיה כרבע שעה עד הזהבה

פיננסייר שוקולד
מצרכים
120 גרם חמאה
30 גרם קקאו
50 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
70 גרם חלבונים
2 כפות ליקר כלשהו
100 גרם קרם קוקוס
50 גרם פיצפוצי שוקולד ציפס

אופן ההכנה
מחממים תנור ל170 מעלות
את החמאה ממיסים בסיר קטן עד לגוון עינברי ומצננים אותה
בקערה נוספת מערבבים קקאו… אבקת סוכר… אבקת שקדים
מוסיפים חלבונים… ליקר וקרם קוקוס ומערבבים… מוסיפים את החמאה ומאחדים מסה
יוצקים אותה לתבנית ומפזרים מעל את פיצפוצי השוקולד הלבן…
מישרים מסה ואופים עד הזהבה כעשרים דקות… מצננים ומקפיאים

מרנג קוקוס
מצרכים
2 כוסות קוקוס
חצי כוס סוכר
100 גרם חלבונים

אופן ההכנה
מחממים תנור ל150 מעלות
בקערה מערבבים את הקוקוס והסוכר…מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב עד למסה אחידה ולחה… משטחים את המסה בתבנית ומפלסים אותה ואופים מכוסה עם נייר אפיה כחצי שעה… זה אמור להשאר בהיר… מצננים… מקפיאים ומחלצים

פיננסייר פיסטוק
מצרכים
100 גרם חמאה
130 גרם חלבונים
120 גרם אבקת סוכר
80 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפיה
כף ליקר כלשהו
50 גרם מחית פיסטוק
50 גרם פיסטוקים

אופן ההכנה
מדליקים תנור לחום של 160 מעלות
ממיסים את החמאה במיקרו ומניחים בצד
בקערה נוספת מקשקשים את החלבונים מספר דקות… מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומערבבים עד להטמעתה בחלבונים… מוסיפים אבקת שקדים… מוסיפים קמח ואבקת אפיה… מוסיפים את הליקר… את מחית הפיסטוק…את הפיסטוקים ולבסוף את החמאה… מאחדים מסה ויוצקים לתבנים ואופים עד הזהבה מכוסה בנייר אפיה
מצמידים שכבה על שכבה עם ריבת חלב מדוללת

מעל שמתי שכבת מרציפן וקישטתי בפרחים

בהצלחה 😋

עוגת שכבות_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים