Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

יש להכין את הבצק מספר שעות קודם…ורק אחר כך להכין את מלית השוקולד ולהמשיך בתהליך האפיה…הוראות בהמשך

מצרכים לשכבות הבצק…
700 גרם קמח
400 גרם שמן
240 גרם מיץ תפוזים
300 גרם סוכר
20 גרם אבקת אפיה
מעט תמצית וניל

אופן ההכנה…
במיקסר עם וו גיטרה נאחד את כל החומרים…נחלק את הבצק ל2…
חצי בצק נשטח בתוך רינג גודל 24 על משטח אפיה ונשים במקרר…(את החצי השני נשטח דק ונקפיא מספר שעות כדי שנוכל לגרד אותו במגרדת גסה בהמשך באפיה ולפזר אותו על שכבת השוקולד )

מצרכים למלית הקפה…
6 ביצים בגודל לארג'
100 גרם סוכר
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמן
3 כפות קפה נמס
50 גרם אבקת שקדים

אופן ההכנה…
נמיס יחד במיקרו בפולסים של 40 שניות את השוקולד עם הקפה הנמס והשמן עד לאיחוד המסה…כשמסת השוקולד הצטננה מעט נוסיף לה את אבקת השקדים ואת החלמונים ונערבב היטב…
נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח…ננמיך למינימום את מהירות המיקסר ונאחד את הקצף עם מסת השוקולד…ניצוק את זה מעל הבצק שבתבנית…נאפה את העוגה עשרים דקות… נוציא אותה בזהירות מהתנור… נוציא את הבצק מהפריזר ונגרד אותו בפומפיה גסה ישירות על שכבת השוקולד נאפה עוד 15 דקות ונשאיר את העוגה בתנור חצי שעה להתיצבות
נצנן את העוגה היטב ונפזר מעליה אבקת סוכר

בהצלחה 🌷

עוגת שכבות קפה…פשוטה וטעימה_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

149 מתכונים