Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית – מידות אוניברסליות

מצרכים לשכבת בסיס חמאת בוטנים…
⅔1 כוסות חמאת בוטנים (416 גרם)
240 גרם ביסקויטים (או עוגיות יין של פסח)
1/2 כוס בוטנים קלופים ומטוגנים (65 גרם)

אופן ההכנה…
במעבד מזון טוחנים את הביסקויטים והבוטנים ומוסיפים להם את חמאת הבוטנים ומאחדים מסה
שוטחים ומפלסים את המסה ברינג מרובע גודל 24 סנטימטר
(הרינג סגור בצד אחד עם ניילון נצמד ומונח על גבי משטח)
מקפיאים את הרינג עם השכבה שבתוכו שעתיים
מצרכים לשכבת המרקיז…
200 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
1/2 כוס דבש (120 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/4 כוס קקאו (35 גרם)
1/2 כוס מחית פרלינה
¼1 כוסות פיסטוקים קלופים (150 גרם)
¼1 כוסות מקלות שקדים (150 גרם)
½1 כוסות אגוזי פקאן (150 גרם)

אופן ההכנה…
מפזרים את האגוזים בתבנית גדולה ומכניסים אותה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך כ15 דקות מכבים את התנור ומשאירים שם את האגוזים שישמרו על החום שלהם
בינתיים בסיר בינוני שמים את כל המצרכים מלבד מחית הפרלינה והאגוזים ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה למינימום ומערבבים כל הזמן עד לרתיחה של המסה
מוסיפים את מחית הפרלינה ומבשלים עוד כדקה
מכניסים פנימה את תערובת האגוזים ומערבבים היטב עד לאיחוד ושופכים את המסה על גבי שכבת חמאת הבוטנים שברינג (מוציאים את הרינג מהמקפיא ויוצקים עליו את המרקיז)
מפזרים את המרקיז על כל שטח הרינג (אפשר בנוסף להזיז את הרינג ימינה ושמאלה עד שהמסה מתפלסת) מחזירים את הרינג במקפיא להתייצבות של שעתיים לפחות
מצרכים לשכבת הקוקוס…
כוס קרם קוקוס (240 מ"ל)
1/4 כוס עראק (60 מ"ל)
300 גרם שוקולד לבן
4 כוסות קוקוס (360 גרם)
מעט צבע מאכל ירוק נאון אופציונלי

אופן ההכנה…
בסיר בינוני מחממים את כל המצרכים מלבד הקוקוס ומערבבים כל הזמן
כשהמסה רותחת מוסיפים לה את הקוקוס ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עוד כ2 דקות
משטחים ומפלסים את המסה מעל גבי שכבת המרקיז ומקפיאים לפחות 60 דקות לפני חיתוך הקצוות
מחלצים את העוגה מהרינג בזהירות וחותכים מסביב סנטימטר אחד מהקצוות (כדי לגלות את השכבות היפות)
מקשטים לפי טעמכם
בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגת שכבות עם מרקיז אגוזים ללא אפיה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

392 מתכונים