Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

רינג אובלי 33/12 סנטימטר
סגור היטב בצד אחד עם ניילון נצמד

מצרכים לשכבת הקדאיף…
300 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר

מצרכים לשכבת הפיסטוק…
4 גרם ג'לטין
20 גרם מיים
250 גרם שמנת מתוקה
220 גרם חלב מרוכז
125 גרם גבינת ריקוטה
3 כפות מחית פיסטוק

מצרכים לשכבת הבלנקו…
4 גרם ג'לטין
20 גרם מיים
250 גרם שמנת מתוקה
220 גרם חלב מרוכז
125 גרם גבינת ריקוטה
3 כפות ממרח בלנקו שוקולד שקדים( או ממרח אחר)

ציפוי שוקולד בלונדי קוקוס…
1 גרם גלטין
5 גרם מיים
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות מחית פיסטוק
2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה…

ראשית נאחד את המיים והג'לטין ל2 המוסים ולציפוי בכמויות כפי שרשום במתכון בתוך 3 כוסות חד פעמיות ונשים בצד כחצי שעה ואז נתחיל בהכנת המוסים

מתחילים עם שכבת הקדאיף… את הקדאיף מקפיאים לפני השימוש…מניחים את שערות הקדאיף הקפוא בקערה ומפוררים אותו היטב עם הידיים…
במחבת מניחים את החמאה וממיסים אותה על להבה נמוכה…מוסיפים את שערות הקדאיף ולא מפסיקים לערבב… כאשר הקדאיף מקבל צבע זהבהב מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לטגן ולערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד לגוון מקורמל של שערות הקדאיף…שמים שליש מכמות הקדאיף בתחתית הרינג… את השאר שמים בצד

ממשיכים אל שכבת הפיסטוק… בקערת המיקסר שמים שמנת מתוקה ומקציפים אותה למרקם יוגורט… מוסיפים את החלב המרוכז את גבינת הריקוטה ואת מחית הפיסטוק ומקציפים עד לאיחוד…מחממים מספר שניות את מסת הג'לטין ומוסיפים אותה למסה תוך כדי השוואת טמפרטורה… מוזגים את שכבת הפיסטוק בעדינות על גבי הקדאיף שבתבנית ומעבירים להקפאה כשעה…

ממשיכים עם שכבת הבלנקו… בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים אותה למרקם יוגורט…מוסיפים את החלב המרוכז את גבינת הריקוטה וממרח הבלנקו ומערבבים עד לאיחוד מוסיפים את הג'לטין למסה לאחר שהמסנו אותו מספר שניות במיקרוגל תוך כדי השוואת טמפרטורה
מוציאים את התבנית עם שכבת הפיסטוק מההקפאה ומפזרים עליה שליש משערות הקדאיף
ומעל מוזגים בזהירות את שכבת הבלנקו ומכניסים להקפאה למשך שעה נוספת…

לאחר הקפאה של שעה מכינים את הציפוי…
בקערה מניחים את השוקולד…
השמן ומחית הפיסטוק וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה…ממיסים במיקרו את מסת הג'לטין מספר שניות ומוסיפים אותה למסת השוקולד ומערבבים היטב…

מוזגים את הציפוי מעל העוגה הקפואה ומפזרים מעל את מה שנותר מהקדאיף… מחזירים את המוס להקפאה ארוכה

בהצלחה 🌷

מתכוןמתכון

עוגת מוס כנאפה_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

123 מתכונים