Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

פריך שקדים
מצרכים…
240 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר
35 גרם אבקת שקדים
קורט מלח
מעט תמצית וניל
120 גרם חמאה או מחמאה קרה
צבע מאכל ג'יל ירוק נאון
ביצה גודל לארג'

אופן ההכנה…
במעבד מזון מערבים את כל החומרים פרט לביצה עד למראה פירורי…מוסיפים את הביצה ומעבדים את המסה עד לאיחוד ותו לא…
מרדדים את הבצק בין 2 דפי גיטרה לעובי של 2 עד 3 מילימטר ומקפיאים למשך שעה לפחות
קורצים עם קורצן את הבצק ומניחים את מה שחתכנו על גבי סילפאן ומקפיאים שוב לשעה לפחות
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות למשך כרבע שעה אולי קצת יותר תלוי בסוג התנור…
לצנן היטב לפני שמשחררים אותם מהמשטח ולאפסן אותם בקופסא אטומה

בינתיים נכין את עיטור השוקולד נוגט ונקפיא אותו

עיטור שוקולד נוגט
מצרכים…
225 גרם שוקולד לבן
150 גרם שוקולד מריר
30 גרם מחית פרלינה
40 גרם חמאת קקאו
15 גרם פולי קקאו

אופן ההכנה…
להמיס במיקרו את השוקולדים בפולסים קצרים של 30 שניות ולערבב בין לבין עד להמסה מלאה… להוסיף לשוקולדים את מחית הפרלינה וחמאת הקקאו ולערבב היטב עד להמסה… להוסיף את פולי הקקאו ולערבב… לצקת את המסה לתבנית הרצויה
ולהקפיא לפני חילוץ

עוגת לימון פקאן
מצרכים…
4 ביצים מידה לארג'
300 גרם סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
100 גרם חמאה מומסת
500 גרם שמנת מתוקה
קורט מלח
מעט תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
250 גרם קמח תופח
50 גרם קוקוס
100 גרם אגוזי פקאן גרוסים

אופן ההכנה…
במיקסר נקציף ביצים שלמות 3 דקות ונוסיף בהדרגה את הסוכר ונקציף לקצף בהיר ותפוח… ננמיך את פעולת המיקסר ונוסיף את מיץ הלימון… החמאה…השמנת המתוקה… המלח תמצית הוניל וגרידת הלימון… ולבסוף נוסיף את הקמח הקוקוס ואגוזי הפקאן כשהם מעורבבים יחד
לצקת את המסה לרינג מרובע גודל 35 סנטימטר ולאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד להזהבה

לצנן ולהקפיא את העוגה כשעה לפני שחותכים אותה למלבנים…
להצמיד כל חתיכת עוגה לבסיס השקדים עם מעט גנאש שוקולד…
להניח מעל העוגה את השוקולד נוגט ולהצמיד לו את הקישוט המרובע במעט גנאש שוקולד

בתאבון 🌷

עוגת לימון פקאן מעודנת על בסיס פריך שקדים ובעיטור שוקולד נוגט_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

140 מתכונים