Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת יום הולדת לנכדתי יעל

בסיס טארט מבצק פריך שקדים
(אם רוצים גם את השכבה שמעל צריך להכין כמות של פעם וחצי)
לשים במגימיקס…
100 גרם אבקת סוכר
250 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
150 גרם חמאה או מחמאה קרה
לערבל עד למצב פירורי ולהוסיף ביצה מידה L מעורבבת עם צבע המאכל…לערבל עד לאיחוד ותו לא
לרדד בין 2 דפי גיטרה חלק אחד מלבני לרצועות מסביב לרינג… חלק עגול לתחתית הרינג וחלק עגול ומחורר לחלק שעל הטארט
הבצק צריך להיות בעובי של 6 מלימטר להקפיא שעה…לקרוץ עיגול מעוצב לחלק שמעל העוגה
להוציא את שאריות הבצק ולהקפיא… לחתוך רצועות לדופן הרינג ולהניח בתוך הרינג ואחר כך לחתוך עיגול קצת יותר קטן מבסיס הרינג ולהניח בתחתית הרינג… להדק בתוך הרינג את הדופן לעיגול ולחתוך בשוליים את השאריות…מצמידים לדופן והתחתית נייר אפיה שהכנו מבעוד מועד ומצמידים לבצק ומקפיאים שעה… ממלאים בקטניות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כרבע שעה להניח על התבנית נייר אפיה למנוע דהייה של הצבע…

שכבה ראשונה מלית שוקולד פיסטוק…
להרתיח 200 גרם שמנת מתוקה לשים בתוך 200 גרם שוקולד מריר
ולערבב עד להמסה
להוסיף 50 גרם מחית פיסטוק
להוסיף כף קפה נמס
להוסיף 2 כפות ליקר שוקולד
לערבב היטב ולצקת בטארט ולהקפיא

שכבה שניה קרם לימון..
מכינים מסת ג'לטין מ3 גרם ג'לטין ו18 גרם מיים ומניחים בצד
בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה ובבחישה מתמדת…
180 גרם ביצים
120 גרם לימון
200 גרם סוכר
זה אורך כ10 דקות עד שהמסה
מסמיכה… להוסיף לזה
100 גרם שוקולד לבן או חלבי ומערבבים
מוסיפים גרידת לימון
מוסיפים 150 גרם חמאה או 100 גרם מחמאה
מוסיפים את מסת הג'לטין מאחדים מסה ומבלדרים ויוצקים אותה על גבי שכבת השוקולד פיסטוק ומקפיאים
מקשטים לפי הטעם

בהצלחה 😋

עוגת יום הולדת_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים