Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת יום הולדת ליהונתן…
בסיס העוגה…נגיסי שוקולד קראנץ…
חמאת בוטנים 1 כוס
דבש ½ כוס
שמן קוקוס ½ כוס
שיבולת שועל אינסטנט 2 כוסות
פתיתי קוקוס 1 כוס
אגוזי פקאן קצוצים ½ כוס
שבבי שוקולד מריר ¼1 כוסות תמצית וניל
אופן הכנת נגיסי השוקולד…
בקערה בינונית המיסו יחד דבש ושמן קוקוס על להבה בינונית… ערבבו ללא הפסקה עד שהרכיבים ימסו ותיווצר תערובת אחידה… הסירו את הסיר מהלהבה והוסיפו לו את יתר הרכיבים. ערבבו היטב עד לאיחוד הכניסו את התערובת לתבנית…

מוס שוקולד…
7 גרם ג'לטין
35 גרם מיים
550 גרם שוקולד חלב
250 מל' שמנת מתוקה
כף נס קפה
כף ליקר קפה אכותי
קורט מלח
3 חלמונים
18 גרם סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנת המוס…
מערבבים את הגלטין עם המים ונותנים לו לנוח 20 דקות .
שמים בבן מארי את השוקולד עד שהוא נמס לחלוטין.
בסיר קטן שמים שמנת קפה נמס ומלח ומחממים עד לסף רתיחה.
במקביל טורפים יחד חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
השוואת טמפרטורות: יוצקים בערך 1/3 מכמות תערובת החלב החמה לתוך החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מחזירים את תערובת החלמונים לתוך הסיר ומערבבים היטב.
ממשיכים לבשל את התערובת על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב בלקקן עד שהיא מסמיכה קלות ומגיעה לטמפרטורה של 82 מעלות.
ממיסים את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נוזלי מוסיפים פנימה ומערבבים היטב.
מסננים את התערובת ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
מצננים את תערובת השוקולד במשך כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה.
מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד.
יוצקים את תערובת המוס לתבניות ומקפיאים במשך לילה לפחות …מניחים על גבי הבסיס

קישוטים ממרציפן…
במגימיקס לטחון 200 גרם שקדים טחונים עם 100 גרם אבקת סוכר ו3 כפות אוניברסליות של מיץ לימון…
לקשט לפי דרישה
בתאבון 😋

עוגת יום הולדת 07_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים