Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת יום הולדת לבני מיכאל…

עוגת טחינה ושומשום…

למרוח על גבי התחתית והשוליים של התבנית טחינה גולמית ולפזר מעל שומשום…
מצרכים לעוגה…
3 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן (180 מ”ל)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערה טורפים ביצים סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)

שכבה שניה פאדג' שוקולד לבן פקאנים וריבת חלב…
לפאדג':
300 גרם שוקולד לבן חלבי ו300 גרם צימקאו לבן..300 גרם אגוזי לוז טבעיים וקלויים ללא קליפה… 400 גרם חלב מרוכז… חצי כפית מלח… חצי כוס ריבת חלב
להכנת הפאדג' קוצצים גס את אגוזי הלוז. מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף וגוזרים חור קטן…
מניחים בסיר בינוני את השוקולד הלבן… החלב המרוכז והמלח. ממיסים את המסה על חום בינוני תוך כדי ערבוב. כשהתערובת חמה ואחידה מוסיפים פנימה את אגוזי הלוז ומערבבים.
יוצקים מחצית מתערובת הפאדג' לתבנית … בעזרת שקית זילוף מזלפים פסים מריבת החלב על הפאדג' (אם אין שקית זילוף ניתן גם להניח תלולית מריבת החלב בעזרת שתי כפיות) בעזרת סכין משיישים קלות את ריבת החלב.
יוצקים את שארית תערובת הפאדג' בתבנית ומקפיאים…לאחר חילוץ הפאדג' מניחים אותו על גבי העוגה

עיטורים של קוביות ושושנים…
חטיף חלבה…להמיס 200 גרם שוקולד לבן או חלבי…יחד עם 100 גרם טחינה גולמית…ולהוסיף לזה 200 גרם ביסקויט לוטוס טחון להוסיף 50 גרם אבקת נוגט…לצקת לתבניות ולהקפיא
לקשט לפי טעמכם
בתאבון 😋

עוגת יום הולדת 06_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

123 מתכונים