Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

בצק פריך שקדים …
280 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה
100 גרם אבקת סוכר
70 גרם שקדים טחונים דק
1 ביצה L
קורט מלח
צבע מאכל לפי צורך

אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לביצה ומערבלים עד שנוצר בצק פירורי… מוסיפים ביצה ומערבלים עד לאיחוד …
מחלקים את הבצק ל3 חלקים וצובעים לפי הדרישה…
מרדדים את הבצק לגודל הרצוי וקורצים ממנו את הצורה המבוקשת על ידי רינג …אפשר לגרד את הבצק על גבי נפה של קוסקוס…למלא את הרינג בפירורים בצורה אחידה ולהדק את המסה מקפיאים כשעה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כעשרים דקות

עוגת גבינה קרה ושוקולד לבן
קרם גבינה…
600 ג’ גבינה לבנה 9%
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
תמצית וניל
600 מ”ל שמנת מתוקה
200 ג’ שוקולד לבן
14 ג’ ג’לטין
4 כפות מים

אופן ההכנה…

המסת ג’לטין: לערבב את הג’לטין
עם המים להמתין 10 דקות …לערבב את הגבינה עם הסוכר ותמצית הוניל עד להמסת הסוכר…
להמיס 100 מ”ל שמנת מתוקה עם השוקולד הלבן לבלילה אחידה… להוסיף לשוקולד את הג’לטין לאחר שחיממנו אותו במיקרו למצב נוזלי ולאחד מסה… להוסיף את מסת הגבינה למסת השוקולד…להקציף את שאר השמנת המתוקה למרקם יוגורט ולקפל את קרם הגבינה והשוקולד לקצפת…לחלק למספר קערות ולצבוע לפי טעם…
לצקת לתבנית הרצויה ולהקפיא לילה

בתאבון😋

עוגת יום הולדת לנכדתי יעל_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים