Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית..מידות אוניברסליות

גודל התבנית הוא 42 ס”מ על 29 ס”מ (תבנית חד פעמית גדולה)

מצרכים לבסיס העוגה…
500 גרם ביסקוויטים טחונים
(בעוגה אחת ביסקוויטים בהירים ובשניה ביסקוויטים שוקולד)
200 גרם חמאה מומסת

מצרכים למלית הגבינה…
1000 גרם גבינה לבנה 5%
500 גרם גבינת שמנת 30%
300 גרם סוכר ( כוס ועוד 1/2)
קליפת לימון מגוררת
6 ביצים גודל L
6 כפות קמח תופח

מצרכים למלית פירות יער…
200 גרם מחית פירות יער
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
מעט צבע מאכל בורדו
(בעוגה אחת יוצרים דוגמה של שייש ובעוגה השניה מערבבים
יחד את מסת הגבינה יחד עם מסת פירות היער לתוצאה ורודה)

אופן הכנת הבסיס…
לחמם תנור ל 180 מעלות
לרפד תבנית בנייר אפייה
במגימיקס לטחון את הביסקוויטים…להוסיף את החמאה…לשטח בתבנית ולשים במקפיא…בנתיים נכין את מלית הגבינה

אופן הכנת מלית הגבינה…
בקערה גדולה לערבב היטב עם מטרפה את הביצים והסוכר מספר דקות…להוסיף את קליפת הלימון והגבינות ולבסוף להוסיף את הקמח…לצקת את זה על בסיס הביסקוויטים ולפלס את המסה

אופן הכנת מלית פירות היער…
לערבב יחד את מחית פירות היער והסוכר וצבע המאכל לתערובת אחידה
לצקת את התערובת על גבי מלית הגבינה באופן אקראי
לקחת כפית ולהעביר בין הנקודות ליצירת דוגמה של שייש
(בעוגה השניה מערבבים יחד את מסת הגבינה עם מסת פירות היער למראה אחיד ורוד)

להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש ל160 מעלות ונאפה במשך כשעה וחצי עד להתייצבות המלית…
לצנן את העוגה ולהעביר למקרר למשך ארבע שעות לפחות לפני חיתוך וישור קצוות

חטיפי קוקוס ופטל שחור

מצרכים…
260 גרם קרם קוקוס
330 גרם פטל שחור
2 כוסות קוקוס
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס גלוקוזה
מעט תמצית וניל

אופן הכנת החטיף…
לטחון יחד במגימיקס את פירות היער וקרם הקוקוס (אני לא טוחנת לחלוטין שישארו חתיכות פרי קטנטנות בחטיף ) להעביר את זה לסיר רחב ולהוסיף את שאר המצרכים …לבשל על חום בינוני תוך כדי עירבוב כל פעם כ 20 דקות על חום בינוני עד שהקרם נספג בקוקוס …(זה מתיז…שמתי מכסה ופתחתי קצת ליציאת האדים) למלא את תבנית הסיליקון הרצויה ולהקפיא לפני חילוץ

להניח את חטיף הקוקוס ופירות היער על גבי עוגת הגבינה המשוישת

בהצלחה 🌷

עוגת יום הולדת לנכדתי אביגיל_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

149 מתכונים