Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית… מידות אוניברסליות
מחממים תנור ל170 מעלות ולשמן תבנית יעודית…
שכבת עליונה… עוגת ביסקויטים אפויה
מרכיבים…
300 גרם ביסקוויטים גרוסים
200 ג’ סוכר
6 ביצים מידה לארג'
כוס אבקת שוקולית
כוס שמן
כוס אגוזי מלך גרוסים
חצי כפית קינמון
בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים לאפות כ30 דקות לצנן… להקפיא ולחלץ
שכבה תחתונה עוגת פיסטוק לימון…
מידות אוניברסליות
לחמם תנור ל170 מעלות ולשמן תבנית יעודית
מצרכים…
4 ביצים גודל L
180 גר׳ סוכר לבן
120 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
70 גרם קמח
120 גרם סולת
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס מיץ לימון
3/4 כוס שמן קנולה
3 כפות קרם קוקוס
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה
מוסיפים שמן וממשיכים להקציף מעט…
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה קמח… סולת…אבקת פיסטוקים…אבקת אפייה…לימון וקרם קוקוס מאחדים מסה
מעבירים לתבנית ואופים מכוסה כ35 דקות עד שהעוגה מתיצבת
מצננים… מקפיאים ומחלצים
שכבת אמצע… מרציפן מישמש
במגימיקס לטחון לפרורים 200 גרם מישמש מיובש… להוסיף 300 גרם אבקת שקדים… 300 גרם אבקת סוכר ולטחון היטב… להוסיף 5 כפות ליקר תפוזים או ליקר בננה ולטחון עד למצב אחיד וגמיש
לרדד את המרציפן על גבי נייר אפיה שמונח על משטח לעובי של 1 סנטימטר ולקרוץ עם הרינג שאיתו אפינו את העוגה… להוציא עודפים להקפיא ולחלץ
להניח את שכבת המרציפן על גבי עוגת הפיסטוק ומעל להניח את עוגת הביסקויטים… מעל לזלף תלוליות קטנות של גנאש שוקולד שהתמצק במקרר מספר שעות ולנעוץ בו את הקישוטים הגנאש עשוי משוקולד מריר ושמנת מתוקה באותו יחס… (כל הקישוטים עבודת יד… מלבד הכוכבים)
בתאבון 😋

עוגת יום הולדת לחתני היקר…_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

157 מתכונים