Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית..מידות אוניברסליות

טארט על בסיס קרמבל שמכינים פעמיים…פעם עם צבע מאכל כתום ופעם מורידים מכמות הקמח 15 גרם ומוסיפים במקום קקאו

מצרכים…
100 גרם קוביות חמאה קרות
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר חום
100 גרם קמח
קורט מלח

אופן ההכנה…
במגימיקס לעבד את החמאה אבקת השקדים הסוכר והמלח כדקה…מוסיפים את הקמח
ומעבדים רק עד למראה פירורי…. מקפיאים חצי שעה
מעבירים את הקרמבל דרך נפת קוסקוס על גבי נייר אפיה…
מערבבים יחד את 2 המסות…הכתומה והחומה
מכינים 2 רינגים רינג בגודל 22 סנטימטר ורינג בגודל 24 סנטימטר
את הרינג הקטן משמנים ומדפנים בנייר אפיה בחלק החיצוני של הרינג… ואת הרינג הגדול משמנים ומדפנים בנייר אפיה בחלק הפנימי של הרינג…סוגרים צד אחד של הרינג בנילון נצמד ומניחים אותו על גבי משטח אפיה
שמים שכבת קרמבל בתוך ברינג הגדול ומשטחים אותה…מניחים את הרינג הקטן יותר על גבי הקרמבל וממקמים אותו במרכז הרינג הגדול…..ממלאים את החלל שנוצר בין 2 הרינגים (החלל שעטוף בנייר אפיה) בקרמבל שנשאר ודוחסים אותו פנימה בעזרת החלק הצר של הכפית…מקפיאים את התבניות כשהן מונחות על גבי משטח האפיה למשך שעה
בנתיים מדליקים תנור לחום של 160 מעלות…
אופים את הטארט במשך 20 עד 25 דקות…מספר דקות מסיום האפיה מרימים בעדינות את הרינגים מעל גבי משטח האפיה ומצננים את הטארט היטב… לאחר צינון מקפיאים את הטארט

מכינים את האינסרט בתוך רינג בגודל 20 סנטימטר ומניחים אותו בתוך הטארט)

שכבה ראשונה קראנץ שוקולד…
מצרכים…
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות טחינה גולמית
כוס חמאת בוטנים
2 כפות דבש
1/4 כוס שמן
250 גרם ביסקויטים מפוררים
100 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
אופן ההכנה…
להמיס את כל החומרים (מלבד הביסקויטים והאגוזים)
במיקרוגל בפולסים עד לאיחוד…
לערבב עם הביסקויטים והאגוזים לשטח את המסה בתבנית ולהקפיא…

שכבה שניה גבינה בלונדי
מצרכים…
2 גרם ג'לטין
10 גרם מיים
125 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד בלונדי
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם שמנת חמוצה של פעם
20 גרם אינסטנט וניל

אופן ההכנה…
ראשית נאחד את הג'לטין והמיים ונניח בצד לחצי שעה
נמיס במיקרו בפולסים את השמנת המתוקה יחד עם השוקולד ונערבב
בקערה נוספת נערבב היטב את הגבינה יחד עם השמנת החמוצה והאינסטנט
נמיס את מסת הג'לטין במיקרו ל10 שניות ונוסיף אותה לבלילת השמנת והשוקולד… נערבב
יחד את מסת השמנת והשוקולד יחד עם מסת הגבינה…
נמזוג את המסה על גבי שכבת הקראנץ ונקפיא

שכבה שלישית חטיף פייטה ו 3 שוקולדים
מצרכים…
100 גרם שוקולד מריר
75 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
75 גרם אבקת נוגט
2 כפות שמן
100 גרם שבבי פייטה
אופן ההכנה…
להמיס בבן מרי את כל השוקולדים
להוסיף להם את השמן ולערבב.. להוסיף את אבקת הנוגט ולערבב… להוסיף את הפייטה ולערבב… לצקת את המסה על גבי שכבת הגבינה בלונדי ולהקפיא

שכבה רביעית חלבת שוקולד ונוגט
מצרכים…
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם טחינה גולמית
100 גרם ביסקויטים וניל טחונים
50 גרם אבקת נוגט
אופן ההכנה…
בבן מרי ממיסים יחד את השוקולד עם הטחינה… כשזה נמס מוסיפים את אבקת הנוגט ואת הביסקויטים… מאחדים מסה ויוצקים שכבה על גבי שכבת החטיף פייטה… מקפיאים

שכבה חמישית קרמו שוקולד קפה וקרמבל
מצרכים…
100 גרם חלב
150 גרם שמנת מתוקה
כפית קפה נמס מגורען
45 גרם חלמונים
2 גרם ג'לטין
10 גרם מיים
אופן ההכנה
20 גרם סוכר
175 גרם שוקולד מריר
50 גרם קרמבל
אופן ההכנה…
לאחד את הג'לטין עם המיים ולהניח בצד
להרתיח את החלב עם השמנת והקפה הנמס….
בקערה קטנה לערבב במטרפה את החלמונים עם הסוכר
לאחד בהדרגה את מסת החלבונים עם המסה שבסיר… להמשיך לבשל עד הסמכה קלה… להוסיף את מסת הג'לטין לסיר… להוריד את המסה מהאש ולהוסיף לה את השוקולד ולערבב עד לאיחוד…לבלדר לאיחוד סופי… להוסיף את הקרמבל ולערבב… לצקת לתבנית ולהקפיא

שכבת סיום אחרון ודי…
שכבת כל טוב
מצרכים… 75 גרם שומשום
75 גרם אגוזי מלך
75 גרם קוקוס מקורמל
75 גרם פיסטוקים
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס דבש
3/4 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה…
במגימיקס טוחנים את השומשום יחד עם אגוזי המלך והפיסטוקים… מוסיפים את הקוקוס… מוסיפים את הקקאו הדבש והטחינה ומעבדים עד למסה מגובשת ולא דייסתית מידי… למלא בתבנית הרצויה ולהקפיא

בהצלחה 🌷

מתכוןמתכון

עוגת יום הולדת לבעלי היקר_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

135 מתכונים