Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
חישוק פריך ממולא כל טוב
בצק פריך לחישוק
מצרכים …
50 גרם אבקת סוכר
75 גרם מחמאה או חמאה קרה
150 גרם קמח
25 גרם ביצים

אופן ההכנה…
במגימיקס מערבבים את כל החומרים חוץ מהביצה למראה פירורי… מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד ראשוני… מרדדים את הבצק בין 2 דפי גיטרה למלבן בעובי 5 מ"מ ומקפיאים… לאחר כשעה מוציאים מהמקפיא וחותכים 2 רצועות בגובה גבוה מעט יותר מהרינג… מדפנים את הרינג ומקפיאים כחצי שעה… מוציאים את הרינג מהמקפיא ומסירים בסכין את עודפי הבצק בשולי הרינג… מניחים בצמוד לבצק רצועות של נייר אפיה… ממלאים את הרינג בקטניות ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד הזהבה…
מצננים ומקפיאים עד למזיגת המליות

שכבה ראשונה קראנץ שוקולד…
מצרכים…
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות טחינה גולמית
כוס חמאת בוטנים
2 כפות דבש
1/4 כוס שמן
250 גרם ביסקויטים מפוררים
100 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
אופן ההכנה…
להמיס את כל החומרים (מלבד הביסקויטים והאגוזים)
במיקרוגל בפולסים עד לאיחוד…
לערבב עם הביסקויטים והאגוזים לשטח את המסה בתבנית ולהקפיא…

שכבה שניה גבינה שוקולד לבן
מצרכים…
2 גרם ג'לטין
10 גרם מיים
125 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם שמנת חמוצה של פעם
20 גרם אינסטנט וניל

אופן ההכנה…
ראשית נאחד את הג'לטין והמיים ונניח בצד לחצי שעה
נמיס במיקרו בפולסים את השמנת המתוקה יחד עם השוקולד ונערבב
בקערה נוספת נערבב היטב את הגבינה יחד עם השמנת החמוצה והאינסטנט
נמיס את מסת הג'לטין במיקרו ל10 שניות ונוסיף אותה לבלילת השמנת והשוקולד… נערבב
יחד את מסת השמנת והשוקולד יחד עם מסת הגבינה…
נמזוג את המסה על גבי שכבת הקראנץ ונקפיא
שכבה שלישית חטיף פייטה ו 3 שוקולדים

מצרכים…
100 גרם שוקולד מריר
75 גרם דוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
75 גרם אבקת נוגט
2 כפות שמן
100 גרם שבבי פייטה

אופן ההכנה…
להמיס בבן מרי את כל השוקולדים
להוסיף להם את השמן ולערבב.. להוסיף את אבקת הנוגט ולערבב… להוסיף את הפייטה ולערבב… לצקת את המסה על גבי שכבת הגבינה בלונדי ולהקפיא
שכבה רביעית מעל הטארט קרם בלונדי

מצרכים…
3 גרם גלטין
15 גרם מיים
180 גרם גבינה לבנה 9%
1/4 כוס סוכר
תמצית וניל
125 גרם שמנת מתוקה להקצפה
60 גרם שוקולד לבן בלונדי או שוקולד לבן
35 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנת הקרם…
בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד לחצי שעה… להמיס את השוקולד הלבן עם 35 מ"ל שמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ולערבב היטב…שמים את הג'לטין במיקרו כ10 שניות עד המסה ומערבבים אותו עם השוקולד המומס… בקערה נפרדת מערבבים גבינה סוכר סוכר וניל ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי השוואת טמפרטורה את השוקולד המומס עם השמנת אל קערת הגבינות… במיקסר להקציף את ה125 גרם שמנת לקצפת במרקם יוגורט…לקפל את עיסת הגבינה והשוקולד לקצפת המוקצפת…יוצקים לתבנית ומקפיאים
חישוק עליון חטיף בריאות…

מצרכים
75 גרם שומשום
75 גרם אגוזי מלך
75 גרם קוקוס
75 גרם פיסטוקים
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס דבש
3/4 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה…
במגימיקס טוחנים את השומשום… אגוזי המלך והקוקוס לפירורים קטנים…
להוסיף קקאו… דבש… טחינה ופיסטוקים ולטחון עד למצב שהפיסטוקים ישארו קצוצים קטן ולא טחונים
למלא תבנית יעודית ולהקפיא
ולקשט לפי הצורך
בהצלחה 😋

עוגת יום הולדת לביתי האהובה צביה… _מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

157 מתכונים