Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

אז מה היה לנו🙈
רינג מבצק פריך שוקולד ושומשום…
בתחתית הרינג יש שכבת פיצפוצים חלבה קראנץ…
מעל יש חטיף חלבת שוקולד…
מעל יש מוס גבינה מישמש
המוס מצופה במירור שוקולד ובגלסאז ירוק זיית וכתום…

חטיף חלבת שוקולד שקדים…

להמיס בבן מרי 500 גרם שוקולד מריר…להוסיף לו 300 גרם טחינה גולמית…להוסיף 100 גרם מקלות שקדים..להוסיף 500 גרם ביסקויטים טחונים

רינג מבצק פריך קקאו ושומשום…

[צריך שליש כמות בצק בשביל הרינג ]
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם קוביות חמאה או מחמאה קרה…
190 גרם קמח
ביצה לאר'ג
20 גרם קקאו
קורט מלח
50 גרם שומשום
במגימיקס לאחד אבקת סוכר עם החמאה או המחמאה…הקמח הקקאו והמלח עד למראה פרורי…להוסיף את הביצה והשומשום ולערבב עד לאיחוד המסה ותו לא…את האיחוד הסופי עושים ביד…לרדד עלה בעובי 6 מ"מ…לרפד את דופן התבנית …להקפיא כשעתיים ולאפות אפיה עיוורת

גלסאז' צבעוני…לציפוי מוס הגבינה

225 גרם סוכר
112 גרם מיים
225 גרם גלוקוזה
150 גרם חלב מרוכז או מירור לפרווה
15 גרם ג'לטין יחד עם 75 גרם מיים
140 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל לפי הצורך…
הוראות הכנה
ממיסים את הג'לטין והמיים ומניחים בצד
בסיר קטן מחממים את ה112 גרם מיים יחד עם הסוכר לרתיחה מספר דקות או עד ל103 מעלות…
להוסיף את הגלוקוזה….החלב המרוכז או המירור ותערובת הג'לטין ומערבבים…
לצקת את התערובת על גבי השוקולד ומוסיפים צבע מאכל…מבלדרים למסה אחידה ומקררים לטמפרטורת עבודה בין 32 ל36 מעלות…
בעיקרון להשתמש בזיגוג יום אחרי הכנתו משביח אותו…

פיצפוצים חלבה קראנץ…

בסיר לבשל…
חצי כוס סילן…
חצי כוס דבש…
כשזה מתאחד היטב…להנמיך להבה ולהוסיף כוס טחינה גולמית…לערבב עד לאיחוד ולכבות…להוסיף למסה כוס שומשום
ארבע וחצי כוסות פצפוצי אורז
לדחוס היטב בתבנית ולהקפיא…

גלסאז' קקאו…לציפוי מוס הגבינה

70 גרם (1/2 כוס) קקאו
150 מ"ל (2/3 כוס) חלב או תחליף חלב
200 גרם (כוס) סוכר
50 מ"ל (1/4 כוס) מים
10 גרם ג'לטין מומס ב60 מ"ל מים (1/4 כוס)
אופן ההכנה:
מרתיחים את כל חומרי הציפוי למעט הג'לטין
מקררים מעט… מוסיפים את הג'לטין לאחר שהמסנו אותו במיקרו וטוחנים לאיחוד
מצננים לטמפרטורת הגוף (רצוי להכין יום לפני השימוש)
מניחים את המוס הקפוא ע"ג רשת ויוצקים את הציפוי

מוס גבינה מישמש…שחר שולמית

מצרכים…
500 גרם גבינת שמנת…
150 גר’ אבקת סוכר
100 גר’ מחית מישמש
תמצית וניל
1/4 כוס חלב
10 גר’ ג’לטין מומס ב60 גרם מים
500 מ”ל שמנת מתוקה
מאחדים גבינה עם מחית הפרי…
מוסיפים אבקת סוכר…תמצית וניל וחלב ומערבבים היטב…
ממיסים את הג’לטין כ15 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים
מוסיפים שליש מתערובת הגבינה אל הג’לטין המומס ומערבבים להשוואת טמפרטורה…
מוסיפים את הג’לטין אל יתרת הגבינה בהדרגה…
מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הגבינה …
מאחדים את כל המסה בבלנדר מוט…ויוצקים אותה לתבנית הרצויה ומקפיאים

בתאבון 😋

מתכוןמתכון

עוגת יום ההולדת שלי_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

123 מתכונים