Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים…
כוס סוכר
כוס דבש
4 ביצים מידה L
כוס שמן קנולה
כפית קינמון טחון
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קוקוס
כוס תה חזק

אופן ההכנה…
ראשית מחממים את התנור ל-160 מעלות

במעבד מזון שמים סוכר… דבש… ביצים… שמן…מלח וקינמון ומעבדים מספר דקות לתערובת אחידה ואוורירית… מוסיפים את הקמח והקוקוס ומעבדים כדקה רק עד לאיחוד… מוסיפים את התה כשהוא עדיין חם בהדרגה ומעבדים עוד כדקה עד שהמסה אחידה
מוזגים את המסה לתבנית סיליקון משומנת (אפשר גם לתבניות אישיות…המסה מתאימה לעוגה אחת או לתבניות אישיות)
אופים כשעה תלוי בתנור שלכם…
עד שהעוגה תפוחה ושחומה… (העוגה יוצאת לא מפולסת לאחר אפיה… לכן אם רוצים לפלס אותה יש לעשות זאת כשהיא מתקררת ולפני הקפאה)
מצננים היטב ומקפיאים לפני חילוץ

רוטב קרמל לזילוף מעל העוגה
מצרכים…
1/3 כוס סוכר חום
30 גרם חמאה או מחמאה
2 כפות חלב או מיים
מעט תמצית וניל

אופן ההכנה…
בסיר קטן שמים את כל החומרים ומביאים לרתיחה… מנמיכים את עוצמת הלהבה לחום נמוך ומבשלים את המסה עוד כ5 דקות
(רצוי להכין את הקרמל ברגע שמחלצים את העוגה מהתבנית לאחר ההקפאה והיא בטפרטורת החדר… ואם מכינים בתבנית רגילה אז בסיום האפיה של העוגה…כי יוצקים את הסירופ כשהוא חם על העוגה)

הערה… ככל שהסוכר החום יהיה כהה יותר…הקרמל יצא כהה בהתאם
אפשר להחליף את המיים או החלב במיץ לימון כדי לאזן את המתיקות של הקרמל

בהצלחה 🌷

עוגת דבש וקוקוס_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

124 מתכונים