Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

שכבת בסיס פריך מרציפן…

מצרכים
60 גרם קוביות חמאה קרה
80 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים טחונים
100 גרם פרוסות שקדים מולבנים
20 גרם קוקוס
2 כפות קמח
קורט אבקת אפיה
חלמון

מצרכים לתערובת הגבינות…

300 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
200 מ"ל שמנת חמוצה
100 גרם סוכר
סוכר וניל
3 ביצים גדולות
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קמח

לפיזור מעל …
120 גרם שקדים פרוסים
שליש כוס סירופ סוכר חם
(מיים וסוכר באותה כמות… מרתיחים עד לסמיכות ממש קלה)

אופן ההכנת בצק המרציפן…
שמים במגימיקס את כל חומרי
הבצק מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית… מוסיפים את החלמון ומעבדים עד למרקם של מרציפן… משטחים את המסה בתוך רינג גודל 22 סנטימטר ומקפיאים

אופן הכנת מסת הגבינות…
בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית גבינות…שמנת חמוצה… סוכר וסוכר וניל… מוסיפים ביצה
לאחר ביצה ומאחדים מסה… מוסיפים את הקמח והאינסטנט וניל בהדרגה…
מוציאים את בסיס המרציפן מהמקפיא ואופים אותו רבע שעה על חום של 160 מעלות…
מוציאים את הבסיס המרציפן האפוי חלקית מהתנור ויוצקים עליו את מלית הגבינות ואופים עוד כ40 דקות… מפזרים מעל הגבינות את השקדים הפרוסים לאחר שערבבנו אותם עם הסירופ וממשיכים לאפות עוד כ10 דקות.. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה עד להצטננות

בהצלחה 😋

עוגת גבינה שקדים_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

122 מתכונים