Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים
5 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
כוס קמח תופח
חצי כוס קוקוס
100 גרם פיצפוצי שוקולד קאליבו
60 גרם ממרח שוקולד שאוהבים

אופן ההכנה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות מספר דקות… מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שהמסה בהירה ותפוחה… מנמיכים למינימום את פעולת המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן… גבינה… קמח… קוקוס
מפרישים מהמסה 2 כוסות ומערבבים אותם עם ממרח השוקולד ויוצקים לתבנית הקטנה אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד להתיצבות… מצננים ומקפיאים
(הערה… לא חייב לגוון בצבעים ואפשר להשאיר את המסה כולה בהירה כרגיל…)
את שאר המסה יוצקים לתבנית הגדולה…
(הערה אפשר למלא את התבניות עד הסוף… זה תופח אבל יורד חזרה למקום…)
מפזרים מעל את פיצפוצי השוקולד ומטמיעים אותם במסה… אופים כ50 דקות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות (מכוסה בנייר אפיה) עד התיצבות…
מצננים ומקפיאים לפני חילוץ

למחרת… מוציאים את העוגות מהמקפיא ומורחים על החלק העליון החום ריבת חלב מדוללת במיים… ושמים מעט ריבת חלב גם בשקע של העוגה התחתונה ומחברים בניהן… מקשטים לפי הטעם
בהצלחה 😋

עוגת גבינה קוקוס ושוקולד אפויה_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

153 מתכונים