Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

עוגה בחושה מודרנית בקלי קלות
חלק הכנתי כפטיפורים ומעל הנחתי חטיף חלבה או מרציפן…
וממה שנשאר הכנתי פס וקישטתי לפי טעמי

מצרכים לעוגה…
3 ביצים גודל L
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
מעט תמצית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
200 מ"ל (1/2 פחית) חלב קוקוס
250 גרם בננות מרוסקות
140 גרם (1 כוס) קמח
150 גרם (כוס וחצי) קוואקר
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
45 גרם (1/2 כוס) קוקוס
50 גרם אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה…
מחממים תנור ל-170 מעלות משמנים את תבניות הסיליקון
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים סוכר חום וניל קינמון מלח שמן חלב קוקוס ובננות מרוסקות עד שמתקבלת תערובת אחידה…
מוסיפים קמח קוואקר אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה… חשוב להימנע מעיבוד יתר של הבלילה, מה שעלול לפגוע במרקם העוגה.
יוצקים את הבלילה לתוך התבניות
(אני שמתי בכל שקע מידה של 1/8 כף
אופים במשך כ25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים…
טיפ…מיד כשמוציאים את התבניות מהתנור מניחים עליהן שקית ניילון
(למנוע הדבקות) ומעל מניחים מגש כדי לפלס את המסה שתפחה

חטיף חלבה לקישוטים…
בבן מרי להמיס 50 גרם שוקולד מריר יחד עם 50 גרם טחינה גולמית… כשזה נמס להוסיף לזה 25 גרם ביסקויטים טחונים לאבקה ולאחד מסה…לדחוס את המסה לתבניות ולפלס…להקפיא לפני חילוץ

מרציפן מהיר לקישוטים…
50 גרם אבקת שקדים
25 גרם אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
צבע מאכל לפי הצורך
במגימיקס לטחון את הכל עד למסה חלקה… לדחוס לתבניות ולפלס מסה… לקרר היטב לפני חילוץ

בהצלחה 🌷

עוגת בננות קוקוס אגוזים וקוואקר_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

157 מתכונים