Share with:


חלבי

אופן הכנה

קטגוריית עוגות שמרים
שחר שולמית – מידות אוניברסליות

מצרכים לבצק…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
כוס סוכר (200 גרם)
400 מ”ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
4 ביצים גודל לארג'
סוכר וניל
קורט מלח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מצרכים למלית…
250 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם גבינת כנען
1 חלמון (החלבון ישמש למריחה מעל הגלילות)
סוכר וניל
1/3 כוס סוכר לבן (67 גרם)
36 גרם חמאה מומסת
3 כפות מחוקות קורנפלור (24 גרם)
3/4 כוס פיצפוצי שוקולד צ’יפס קטנטנים (120 גרם)

אופן הכנת הבצק…
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים מלבד החמאה ולשים עד לאיחוד ראשוני מוסיפים את החמאה ולשים עוד כ7 דקות (מתקבל בצק נעים ונוח לעבודה)
מכסים את קערת הבצק ומתפיחים אותו כשעתיים
אופן הכנת המלית…
מערבבים את כל המצרכים מלבד פיצפוצי השוקולד
מחלקים את הבצק ל4 חלקים (515 גרם כל חלק) ומרדדים כל חלק למלבן בגודל של כ30/40 סנטימטר
מורחים 1/4 כמות של המלית על כל מלבן בצק ומפזרים מעל 1/4 מכמות פיצפוצי השוקולד
מגלגלים כל חלק לגלילה הדוקה ומקפיאים את 4 הגלילות כ60 דקות (כדי שיהיה נוח לחתוך אותן) חותכים כל גלילה לאורך ל3 חלקים וקולעים צמה כשהצד החתוך היפה נמצא כלפי מעלה
מניחים כל צמה בתבנית אפיה מאורכת עם נייר אפיה
מקשקשים את החלבון שנותר לנו עם כף חלב ומורחים את הגלילות
משאירים את התבניות להתפחה של 60 דקות לפני שאופים אותן
מחממים תנור ל170 מעלות ואופים את הגלילות כ45 דקות או עד הזהבה
מיד בסיום האפיה מורחים מעל הגלילות מי סוכר שמכינים
מ: 1/2 כוס מים (120 מ"ל)
3 כפות סוכר (30 גרם)
כף מייפל (15 מ"ל)
מעורבבים היטב
מכינים קפה ומתענגים

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגות שמרים גבינה ושוקולד_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

392 מתכונים